JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Aktuellt / High5

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

High5 för entreprenörer och idéer

High5 är en del av Halmstad kommun och Halmstad Högskola där entreprenörer med eller utan egna idéer från hela Halland kan ansöka om att få vara med i någon av deras program. Här har vi samlat lite kort info om vilka möjligheter som finns så nära i en riktigt kreativ miljö i anslutning till högskolan.

Omvandla idéer till nya företag

H5 business är vårt inkubatorprogram som hjälper drivna entreprenörer att omvandla idéer till företag med skalbarhet, tillväxt och unikitet i fokus. I H5 Business erbjuder vi en kreativ och inspirerande inkubatormiljö, med effektiva processer och fokus på kvalificerad affärsutveckling, som blir en växtplats för idéer och entreprenörer med tillväxtpotential.

Matchmaking för att skapa nya företag

CarveOut är en känd modell som använts bland annat i Kalifornien för att attrahera de bästa affärsidéerna från näringslivet och omvandla dessa till tillväxtföretag. En modell vi är stolta över att ha anammat och en modell som bevisligen fungerat. Här får vi göra något av det vi ju är bäst på; matcha människor och kompetenser och ge team och affärsidéer de bästa förutsättningarna.
Det unika med CarveOut är att man matchar en idégivare med en lämplig extern entreprenör och skapar ett nytt bolag där HighFive både driver själva riggningsprocessen och sen stötta det nya bolaget med all den expertis som finns i och i anknytning till HighFive. Om behov finns introduceras det nya bolaget till vår process. Kombinationen idégivare, entreprenör och HighFive skapar här helt nya förutsättningar för spännande affärsidéer.

Plattform för projekt

H5 Development är en plattform för projekt som drivs i HighFives regi. Vi har tidigare arbetat med bl.a StartupBoard, och påbörjar nu projektet Digiboard där vi ska arbeta med företag som vill digitalisera för att internationalisera.

Digiboard

Via Digiboard skapar vi möjligheter för halländska småföretag att internationaliseras. Bakgrunden till projektet ligger i att vi via rapporter kunnat se att svenska företag har en relativt låg digital mognad, och att endast vartannat litet eller medelstort företag har rätt digital kompetens. Orsaken uppges vara brist på personal med relevant kunskap, och svårighet att finansiera en digital strategi.

Vad vill vi göra?

 • Skapa fler möjligheter för halländska småföretag att internationaliseras.
 • Under "pilotstudien" arbeta med 15 stycken företag.
 • Regional fördelning av pilotföretag.
 • Driva ett jämställt projekt i alla avseenden.
 • Paketera en modell för att implementera digitalisering i det strategiska utvecklingsarbetet för ledningsgrupps- eller styrelsearbete.
 • Befästa lyckad digitalisering för utvalda företag via vår modell och driva ett separat case som kan gå i bräschen i Halland.

Silicon Halli är tillbaka

Alla framgångsrika entreprenörer vet att produkter och tjänster måste utvecklas ihop med kunden. De vet också hur svårt det kan vara att få kontakt med tillräckligt många människor för att samla data, testa eller få feedback på idén. Detta ska Silicon Halli ändra på! Läs mer och ansök här med din idé
HighFive är tillsammans med festivalen Hallifornia är med i ett EU-projekt som heter InnoQuarter. Tillsammans med flera andra festivaler i Europa kommer vi att låta startups, entreprenörer, innovatörer och etablerade företag med nya produkter, tjänster och affärsmodeller testa dem på våra festivaler.

Om du blir antagen

HighFive kommer i fem utmanande och innovativa workshops vrida och vända på din idé. Tillsammans med de andra vinnande deltagarna och våra vassa affärsutvecklare ser vi till att din idé är maxad inför mötet med de 40 000 besökarna.

 • 5 innovativa workshops med fokus på din idé
 • Personlig affärsutvecklare i 4 månader
 • Professionell hjälp med att bygga varumärke
 • Budget för att implementera din idé på Sillicon Halli
 • Möjlighet att nå ut till 40 000 festivalbesökare
 • Chans att vinna resa, boende och test i annat land.
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 27 februari 2019