JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Aktuellt / Näringslivsenheten och GDPR

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Näringslivsenheten och GDPR

Näringslivsenheten på Laholms kommun har tidigare skickat dig information, nyhetsbrev, inbjudningar till evenemang och möten, allmän information mm. Vi vill gärna fortsätta att göra det.

Enligt den nya allmänna dataskyddsförordningen "GDPR", som träder i kraft den 25 maj 2018, vill vi härmed ge dig information om hur vi hanterar personuppgifter.

Syfte och rättslig grund

Laholm kommun behandlar dina personuppgifter i syfte att informera om näringslivsrelaterade ämnen samt bjuda in till aktiviteter genom e-post, brevutskick, nyhetsbrev och formulär. Vi behandlar dina personuppgifter med stöd av uppgift av allmänt intresse samt genom samtycke (nyhetsbrevet).

Olika typer av data vi samlar in

Näringslivsenheten registrerar kontaktuppgifter för deltagande på frukostmöten, luncher och andra evenemang, förfrågning om mark och lokaler, samt anmälan till Företagslotsen. Uppgifterna sparas för att kunna följas upp. När behovet av uppgifterna inte längre finns så raderas dem.

Hur använder vi vår data

Vi använder insamlad data, namn, e-postadress, telefonnummer samt postadress för att kunna skicka ut våra nyhetsbrev, inbjudningar till våra olika evenemang, näringslivsrelaterad information samt för att kontakta er för besök eller annan uppföljning. Vi behåller ibland historik för att kunna föra statistik eller för att följa upp en förfrågan. Vi säljer inte eller på annat sätt gör dina personuppgifter tillgängliga för tredje part.

Lagring

Dina personuppgifter sparas så länge kommunen har behov av att informera dig/så länge du vill ha informationen vi tillhandahåller, eller handlägga ditt ärende. Svenskt regelverk kring allmänna handlingar gäller så dina uppgifter kan komma bevaras för all framtid enligt Tryckfrihetsförordningen, Offentlighets- och sekretesslagen och Arkivlagen.

Säkerhet

Vi använder de tekniska säkerhetsåtgärder som vi har till vårt förfogande för att säkra dina personuppgifter och skydda mot förlust eller intrång. Vi granskar regelbundet våra rutiner för att kontrollera att våra system är säkra och skyddade.

Dina rättigheter

Du kan närsomhelst höra av dig till oss, medborgarservice@laholm.se eller 0430-150 00, som hjälper till att hänvisa dig vidare och be att vi raderar dina uppgifter. Detta kommer att göras snarast möjligt. Det finns även en funktion längst ner i nyhetsbrevet för avregistrering. Detta är en helt automatiserad process och sker direkt.
Kommunens dataskyddsombud nås på dataskyddsombud@laholm.se. Om du vill klaga på hur dina personuppgifter behandlas kan du kontakta Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se.

Om du har lämnat samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att ta tillbaka samtycket. Kontakta i så fall Medborgarservice.

 

Vi hoppas att våra nyhetsbrev, inbjudningar till möten och näringslivsrelaterad information är läsvärd information för dig.

Om du har några frågor så maila oss på naringslivsenheten@laholm.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 28 maj 2018