JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Aktuellt / Nytt inom handeln

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Nytt inom handeln

Det händer saker hos handlarna i Laholms centrum!

Det är nu klart med Torghallens nya ägare, Henrik Karlsson tar över första juni. Barnklädesbutiken Lykkemaja fick ny ägare första maj, Hannah Johansson är det som tagit över butiken.
Emmas Café blir Café Rååza och Scrapart, det är Ann-Christin Falk som tar över lokalen på Östertullsgatan, där hon ska driva Café och försäljning av Scrapbooking-material samt ha kurser i tårtbakning och scrapbooking.
Vi jobbar med att starta upp nätverk i Knäred och Köpmannaföreningen har bestämt sig för namnbyte och att öppna upp föreningen för fler. I sommar är det fotbolls VM och i juli står Laholms Golfklubb och Skogaby Golfklubb värdar för flera tävlingar i Golf SM. 

 

Vill du vara med i företagsnätverk i Knäred?

Vi jobbar med ett starta upp ett företagsnätverk i Knäred. Är du verksam i Knäred med omnejd och skulle vilja medverka i nätverket är du varmt välkommen att höra av dig till: caroline.bengtsson@laholm.se

Ett fastighetsägarnätverk är på gång

Under våren har vi även dragit igång ett arbete med att få ihop ett lokalt fastighetsägarnätverk. Vi har hittills genomfört två givande träffar där det bland annat diskuterats vilka önskemål fastighetsägaren har på kommunen, stadskärnan, handlare med flera. Hur vi tillsammans kan skapa en levande plats och hitta rätt hyresgäster som bidrar till helheten. Hur man jobbar med tomma lokaler och skyltfönster för att göra dessa attraktiva och uthyrda. Tanken är framöver att man träffas 2-3 gånger per år där aktuella frågor diskuteras. Känner du att du skulle vilja vara med i ett sådant nätverk är du varmt välkommen att höra av dig till: caroline.bengtsson@laholm.se

Köpmannaföreningen blir Attrakriva Laholm

Laholms Köpmannaförening har nu beslutat att man byter namn till Attraktiva Laholm. Dock kommer det gamla namnet kommuniceras fram till hösten då man jobbar med att ta fram nytt kommunikationsmaterial. Med namnet vill man även öppna upp för fler medlemmar. Du som handlare, krögare, fastighetsägare, tjänsteföretag eller som vill värna om den lokala handeln. Kontakta gärna föreningen för mer information om hur man blir medlem.

Aktiviteter på torget i sommar

Som de flesta säker vet, så är det fotbolls- VM denna sommar. Vi har ett landslag som ska vara med och kämpa om medaljerna och vi hoppas på spännande matcher.
Ett sätt för att få liv och rörelse på en plats är att ordna någon form av aktivitet. Under tiden fotbolls- VM pågår kommer vi att anlägga en liten gräsplan på Stortorget i Laholm där barnen kan kicka lite boll samt leka. I mitten på juli genomförs även golf-SM här i kommunen. Därav kommer det även finnas möjlighet att prova på att putta lite på en uppställd green på torget. Eller varför inte avnjuta en god glass och titta på alla tokigheter som kommer ta form på denna yta.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 28 maj 2018