JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Företagsträffar / "Näringsrika luncher"

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Luncher - ny mötesplats för företagare

Jenni Anna Gustafsson presenterade sig och sitt företag på miniexpon för "Näringsrika luncher".

”Jag bygger film”, står det på datorskärmen och på affischen bredvid. Jenni Anna Gustafsson har tilldelats plats på företagarnas miniexpo, som är en del av satsningen på ”Näringsrika luncher”.
- Givetvis nappade jag på denna möjlighet att presentera mig och mitt företag, säger Jenni.

Tillsammans med en handfull andra företag har hon sin lilla monter strax innanför entrén till Strandhotellet i Mellbystrand. Drygt 60 företagare passerade platsen på väg till de dukade borden lite längre in i lokalen och den första ”Näringsrika lunchen” för företagare i Laholms kommun.

Ny möjlighet att träffas

Med denna öppnades ytterligare en möjlighet för företagare att träffas, skapa kontakter och få del av andras kunskap. Företagarna i kommunen har nämligen uttryckt önskemål om att de mångåriga frukostmötena bör kompletteras med träffar över en bit mat på lunchtid. Och att dessa så kallade ”Näringsrika luncher” sprids till olika platser i kommunen. Tillsammans med Offensiva Laholm har Laholms kommun planerat in totalt fem luncher, där den första arrangerades på Strandhotellet i slutet av januari. Resterande är förlagda till Lanthotell Lögnäs gård, Vallberga lantmän (foderfabriken), Skottorps mejeri och Hishults nya gästgivaregård.

Varje träff har sin särskilda värd och en miniexpo. Här ges företagare möjlighet att presentera sig själva och sina produkter eller tjänster. På programmet står också föredrag av företagare, myndigheter eller organisationer.

- Med lunchträffarna får företagarna ännu en chans att mötas, att skapa nya kontakter och att få del av ny kunskap, säger Pia Wahlström, ordförande i Offensiva Laholm.

Driver filmföretag

Den möjligheten nappade Jenni Anna Gustafsson på. Hon driver ett litet filmföretag i Laholm och passade på att presentera sig och vad hon sysslar med i miniexpon.

- Som nyetablerad företagare i kommunen är det viktigt att synas och visa vad jag kan erbjuda, säger hon, och fortsätter:

- Det kan vara svårt att förklara för företag hur de skulle kunna dra nytta av filmpresentationer för produkter eller tjänster. Att vara på plats och visa vilka tjänster jag kan erbjuda är därför viktigt.

Under premiären för ”Näringsrika luncher” filmade Jenni en hel del och det kommer hon även att göra på kommande lunchträffar.

Hållbara hus

Håkan Karlsson och Carl-John Herbertsson vurmar för tegel som bärande konstruktion i byggnader.Lunchmötets föredrag handlade om hållbara hus och hur man bygger ett varumärke. Håkan Karlsson, som driver företaget Murarn, och arkitekt Carl-Johan Herbertsson beskrev hur ett hållbart hus bör uppföras för att stå emot väder och vind under minst hundra år. Tegel, som förr var ett vanligt byggmaterial, har trängts undan för andra lättare produkter vars varaktighet, enligt dem, starkt kan ifrågasättas. Men de tyckte sig skönja en attitydförändring till teglets förmån, inte minst som bärande konstruktion. Forskning bedrivs också inom området där Tomas Gustavsson, bosatt i Lund och bördig från Skogaby, blivit något av en nestor.

Skapar nya kontakter

För Håkan Karlsson är företagsträffar av olika slag viktiga för att lansera sig och sitt företag.

- Tempot är oftast högt uppskruvat under arbetsdagen. Tid för att träffa andra företagare eller förhöra sig om vad som finns att tillgå i kommunen för min verksamhet finns oftast inte. Nätet blir därför den informationskanal som jag oftast använder. Därför tror jag att de ”Näringsriska luncherna” kan bli en viktig träffpunkt för många företagare. Man får ett ansikte på människorna man träffar och kännedom om vad de kan erbjuda mig och tvärtom. Och för kommunens näringsliv som helhet är det givetvis viktigt att de lokala resurserna används på bästa sätt, säger han.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 18 december 2012