JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Företagsutveckling / Timbanken

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Timbanken

Timbanken är Region Hallands och kommunernas affärsutvecklarstöd för dig som vill utveckla ditt företag eller planerar att starta ett. Timbanken är laddad med kompetens och ett antal timmar fri rådgivning för Hallands företagare och ger minst 1 200 företagare och entreprenörer i Halland möjlighet att få se sitt företag utvecklas och växa.

När du öppnar konto i Timbanken kan du få tillgång till fem timmars kostnadsfri rådgivning under året inom följande områden:

  • Affärsplan, affärsstrategi och affärsutveckling
  • Ekonomi, avtal och juridik
  • Marknad, sälj, sociala medier, varumärkesarbete och offentlig upphandling
  • Ledning, organisationsutveckling, HR och anställningar
  • Produkt/ tjänsteutveckling och import/esport
  • Digitalisering, teknik och automation
  • Miljö, social, ekologisk hållbarhet och CSR

Rådgivningen inom varje område utförs av 65 kvalificerade konsulter och specialister som valts ut och upphandlats av Region Halland.

Hur kommer jag i kontakt med Timbanken?

Det finns två vägar till Timbanken.

Du kan gå in på Timbankens egen hemsida, www.timbanken.se . Där hittar du alla information du behöver. Dels hur man går tillväga men också en utförlig presentation av alla konsulter och specialister.

Du kan också höra av dig direkt till din kommuns näringslivsenhet. Här får du en personlig kontakt och möjlighet att diskutera ditt företags behov. Därefter registrerar du ditt företags uppgifter och ansöker om ett konto i Timbanken.

Så snart du fått klartecken om att du tilldelats timmar, kan du boka tid hos den eller de konsulter och specialister du vill träffa.

Hur kan du använda timmarna i Timbanken?

Om du öppnar konto i Timbanken får du som är företagare, såväl ny som redan etablerad, tillgång till fem timmars kostnadsfri rådgivning under året.

  • Kanske vill du förbättra din marknadsföring och försäljning?
  • Kanske vill du och ditt företag satsa på en ny exportmarknad?
  • Kanske behöver du ett bollplank för att utveckla din produkt, tjänst eller idé?

I dialog med kommunernas näringslivsenheter bestämmer du sedan vad du vill få hjälp med. Hos vem du vill använda dina fem timmar väljer du själv.

Vilka är specialisterna och konsulterna i Timbanken?

Timbankens hemsida finns en utförlig presentation av alla konsulterna. Totalt är det 65 konsulter att välja på utifrån sju kompetensområden.

Konsulterna finns att nå i hela Halland. 

Vad händer efter mötet?

Efter mötet med konsulten skickas en enkät till dig med frågor om rådgivningens kvalité. Vi är tacksamma för dina åsikter vilket gör att vi kan följa upp konsulternas kvalité och anpassa utbudet om det finns en efterfrågan på annan kompetens.

Vem står bakom Timbanken?

Region Halland finansierar, följer upp och kvalitetssäkrar Timbanken, ett basutbud av affärsutvecklarstöd. Det sker i nära samarbete med Hallands sex kommuner. I varje halländsk kommun finns det på kommunernas näringslivsenhet kontaktpersoner som du kan träffa för att diskutera Timbanken. Allt för att göra det enkelt och tillgängligt för dig.

Region Halland finansierar rådgivningen för att stimulera till utveckling och tillväxt av det halländska företagandet. Det finns ett kostnadstak på 3 miljoner per år vilket styrs av företagens efterfrågan på tjänster och varje kommun är tilldelade en pott baserad på antalet invånare i kommunen.

 

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: HC4
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 19 april 2017