JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Företagsutveckling / Timbanken / Snabbare företagsstart med Timbanken

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Snabbare företagsstart med Timbanken

 Linda Aspqvist – HR AffärsPartner snabbade på sin företagsstart med Timbanken

Timbanken är kommunens och Region Hallands nya affärsutvecklarstöd som finns till för dig som har eller vill starta ett företag. Med timbanken så kan du få upp till fem timmars kostnadsfri rådgivning inom fem olika områden. Denna månad så träffade vi Linda Aspqvist som startat HR AffärsPartner tidigare i år och som använt sig av timbanken.

1. Vad är det du gör Linda?
- Jag driver HR AffärsPartner som vänder sig till företag som saknar HR funktion ( Human Resource) och som ändå vill hantera personalfrågor på ett professionellt sätt. Jag riktar mig i huvudsak till små eller medelstora företag då de sällan har en egen HR funktion. Men jag hjälper även större företag som har eget HR där jag kan hjälpa till på ett annat sätt.

2. Hur länge har du drivit HR AffärsPartner?
- Jag startade det faktiskt nu under våren.

3. Hur fick du reda på att Timbanken fanns?
- Om jag ska vara ärlig så minns jag inte riktigt. Men jag vet att när min man hade sitt företag så fanns det något liknande i form av checkar som man fick med samma koncept. Så jag tänkta att det kanske fanns även idag och sedan har jag ju sett att timbanken marknadsfört sig på mässor och arbetsförmedlingen, så det har varit väl synligt. Så när jag visste att jag skulle starta företag så kontaktade jag Ulrika Rylin och Fredrik Swärdh.

4. Vilket område har du använt dina rådgivningstimmar på?
- Jag har använt dem på ekonomi och juridik. Ekonomi valde jag för att kunna komma igång med företaget och göra upp en budget. Det var skönt att ha någon som säger till en vad man ska göra. Juridiken använde jag för att skriva ihop ett avtal som jag nu använder till mina kunder.

5. Hur tror du att dessa timmar har bidragit till att utveckla ditt företag?
- Det har ju hjälpt mig att kunna starta upp företaget snabbare. Jag hade kunnat göra det på egen hand men det hade tagit mycket längre tid. Sen har rådgivningen även gett mig en trygghet i uppstarten vilket jag kanske inte hade haft om jag påbörjat det själv.

6. Skulle du rekommendera andra företag att använda timbanken?
- Absolut! Jag tror att det även kan passa för väletablerade företag.

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 29 oktober 2015