JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Företagsutveckling / Timbanken / Timbanken hjälper Skottorps mejeri

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Timbanken hjälper Skottorps mejeri

Ingmarie Müller-Uri driver Skottorps slott och Skottorps mejeri.

Timbanken är Region Hallands och kommunens nya affärsutvecklarstöd som finns till för de företag i kommunen som vill utvecklas eller planerar att starta ett företag. Timbanken ger företagare chansen att få upp till fem fria timmars rådgivning hos konsulter med hög kompetens inom olika områden.

Ingmarie Müller-Uri som håller till i Skottorp, både på slottet men även i mejeriet är en av företagarna i Halland som ansökt om fem kostnadsfria rådgivningstimmar hos Timbanken.

1. Vad gör ditt företag?
- Vi driver en besöksverksamhet på Skottorpsslott och sedan driver jag ett mejeri som är livsmedelproduktion där vi säljer ost.

2. Hur länge har företagen funnits?
- Besöksverksamheten på slottet har vi drivit i tio år och mejeriet i fem år.

3. Hur fick du reda på att Timbanken fanns?
- Det var en tjej som kom hit och berättade om Timbanken och sen fick jag även information av Fredrik Swärdh på näringslivsenheten om vad det innebar.

4. Vilka konsulter har du använt dina rådgivningstimmar på?
- Jag har använt dem på ledning och organisation och har varit både i Kungsbacka och i Halmstad på rådgivning.

5. Hur tror du att dessa timmar kan bidra till att utveckla företagen?
- Man får ut lite mer av det eftersom man lätt blir hemmablind och det är bra att få synpunkter på hur man jobbar och fördelar sin tid. Sen tyckte jag det var positivt att det var kvinnor som var rådgivare som vet hur det är att ha huvudansvaret för familjen samtidigt som man driver företag.

6. Skulle du rekommendera andra företag att ansöka om rådgivningstimmar hos timbanken?
- Ja och jag har redan tipsat andra företagare om att söka hos Timbanken.

Text och bild: Alexandra Cederström

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 25 maj 2015