JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Företagsutveckling / Timbanken / Timbanken hjälpte Djurproffsen

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Timbanken hjälpte Djurproffsen

Linda Jensen och Sandra Håkansson, Djurproffsen i Laholm har tagit hjälp av Timbanken.

Timbanken är Region Hallands och kommunens affärsutvecklarstöd. Detta stöd finns till för de företag i kommunen som är intresserade av att utvecklas eller för de personer som funderar på att starta ett eget företag. Med hjälp av Timbanken så ger man företagarna chansen att få upp till fem timmars kostnadsfri rådgivning av konsulter med hög kompetens inom olika områden.

Några som använt sig av Timbankens kostnadsfria rådgivningstimmar är Sandra Håkansson och Linda Jensen som tillsammans driver Djurproffsen i Laholm.

Vad arbetar ni med?

– Vi driver en djuraffär där vi säljer djurmat och övriga tillbehör.

Hur länge har ert företag funnits?

– I maj så har vi drivit företaget i två år.

Hur fick ni reda på att Timbanken fanns?

– Vi fick reda på det genom kommunen. Ulrika Ryhlin kom in och presenterade sig för oss och berättade om Timbanken, så vi bokade in ett möte med henne. Det är jättebra att det åker runt och presenterar sig för företag såhär för annars hade vi inte haft en aning om att det fanns. Det finns så mycket annat att tänka på när man startat företag så vi hade nog inte hittat det själv.

Vilka konsulter har ni använt era rådgivningstimmar på förra året och vilka kommer ni använda er utav i år?

– Mestadels så har vi använt våra rådgivningstimmar på marknadsföring och ekonomi men även lite på hur vi ska jobba med webben. De har förklarat vissa ord och begrepp som vi inte riktigt förstått tidigare och lärt oss att tänka utanför boxen. I år så har vi cirka två-tre timmar kvar som vi tänkte använda till uppföljning på ekonomin. Så att vi ser att vi har förstått det.

Hur tror ni dessa timmar har och kommer att bidra till att utveckla ert företag?

– De har hjälpt oss att få upp ögonen för hur det fungerar. Sen har de gett oss bra tips och idéer som vi kanske inte själv hade tänkt på. Man har vågat ställa konstiga frågor och haft någon att bolla våra idéer med, så de har absolut hjälpt oss att utvecklas som företag.

Skulle ni rekommendera andra företag att ansöka om rådgivningstimmar hos Timbanken?

– Absolut!

 

Text och bild: Alexandra Cederström

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 20 mars 2015