JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Företagsutveckling / Timbanken / Timbanken hjälpte Hörnan

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Timbanken hjälpte Hörna

Jenny Månsson på Hörnan är mycket nöjd med sin första Timbankskontakt

Timbanken är Region Hallands och kommunens nya affärsutvecklarstöd. Detta stöd finns till för de företag i kommunen som är intresserade av att utvecklas eller för de personer som funderar på att starta ett eget företag. Med hjälp av Timbanken så ger man företagarna chansen att få upp till fem timmars kostnadsfri rådgivning av konsulter med hög kompetens inom olika områden.

En företagare som tagit tillfället i akt att använda sig av Timbanken är Jenny Månsson som driver butiken Hörnan i centrala Laholm.

Vad gör ditt företag?
- Vi säljer väskor och accessoarer som t.ex. plånböcker, resväskor, smycken med mera.

Hur länge har företaget funnits?
- Vi har faktiskt 10 årsjubileum i år och det är jätteroligt! Tiden har verkligen gått fort.

Hur fick du reda på att Timbanken fanns?
- Det kom in en tjej och presenterade sig hos mig i höstas, som hade i uppdrag att gå ut till företag och informera om Timbanken. Tyvärr hann jag inte ta del av Timbanken förra året, men i år så blev det aktuellt.

Vilka konsulter kommer du att använda dina rådgivningstimmar på?
- Mina första två timmar har jag använt på ekonomiområdet och det är för att jag ska öppna en sommarbutik så jag behöver hjälp med att sätta upp en budget och vilka kostnader jag kommer att ha och hur mycket jag behöver sälja för. Det var en jätteduktig och go tjej som hjälper mig så det känns jättebra. I framtiden kan jag eventuellt vara intresserad av sälj också!

Hur tror du dessa timmar kan bidra till att utveckla ditt företag?
- De kommer framförallt att hjälpa mig med att kunna sätta upp en budget och ge mig en förståelse för hur mycket pengar som ska in och vad jag ska kämpa för i nya butiken. Det är så lätt att man själv försköna eller att det blir antingen svart eller vitt, så detta kommer absolut att hjälpa mig få igång sommarbutiken på rätt sätt.

Skulle du rekommendera andra företag att ansöka om timmar hos Timbanken?
- Absolut, vilken tillgång det är! Det är så underbart att få en möjlighet som företagare att utvecklas. Jag har redan rekommenderat Timbanken till mina vänner som har företag och om jag har behov av det kommer jag att ansöka nästa år också.

Text och bild: Alice Cederström

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: BSE
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 12 maj 2015