JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Företagsutveckling / Timbanken / Timbanken hjälpte Marifix

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Timbanken hjälpte Marifix

Håkan Johansson på Marifix fick god hjälp av de fria konsulttimmarna från Timbanken

Marifix tog hjälp av Timbanken

Timbanken är Region Hallands och kommunens nya affärsutvecklarstöd som finns till för de företag i kommunen som vill utvecklas eller planerar att starta ett företag. Timbanken ger företagare chansen att få upp till fem timmars fri rådgivning hos konsulter med hög kompetens inom olika områden.

Håkan Johansson från företaget Marifix är en av Laholms företagare som har fått ta del av Timbankens förmåner med fem kostnadsfria rådgivningstimmar.

Vad gör ditt företag?

- Vi säljer rostfri infästning. Skruvar, kättingar, båttillbehör och olika typer av räcken.

Hur länge har Marifix funnits?

– 25 år

Hur fick du reda på att Timbanken finns?

– Jag hade inte använt det innan men visste om att det fanns efter att Nils Danred, Fredrik Swärdh och några politiker från Laholms kommun var här på företagsbesök i september. När jag sedan i höstas behövde extern hjälp i företaget så kontaktade jag Fredrik Swärdh som bad mig gå in på Timbanken och registrera mig. Sen skötte han resten.

Inom vilket område använde du dina rådgivningstimmar?

- Jag behövde extern hjälp med att skriva kollektivavtal, löneavtal och fackförhandling eftersom jag inte gjort det förut. Så jag använde mig av en konsult inom området ekonomi och juridik. Jag fick tillgång till fem timmar med konsulten i höstas som gav fantastiskt resultat och eftersom det är tillåtet att söka nya timmar i år igen så gjorde jag det och fick ytterligare fem timmar i år som jag använde mig av nu i januari. Resultatet från konsulten var så bra att jag nu har anlitat henne.

Skulle du rekommendera andra företag att ansöka om rådgivningstimmar hos Timbanken?

- Ja absolut, om man har något konkret problem som man behöver hjälp med. I detta fall var det kollektivavtal och då kan en extern kompetens behövas. På de fem timmarna man får så kan en expert hjälpa till att lösa problemet.

Intervju & bild: Alexandra Cederström

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 8ZK
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 16 februari 2015