JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Företagsutveckling / Timbanken / Timbanken hjälpte Tomas Wernant

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Timbanken hjälpte MSL International

Thomas Wernant MSL International har tagit chansen att använda sig av Timbanken.

Timbanken är Region Hallands och kommunens affärsutvecklarstöd som finns till för de företag i kommunen som vill utvecklas eller för den som planerar att starta ett företag. Timbanken ger företagare chansen att få upp till fem fria timmars rådgivning hos konsulter med hög kompetens inom olika områden.

Den här månaden har vi träffat Tomas Wernant som är en av delägarna till MSL International (Modern Street Light). Han och kollegan Stefan Petersson arbetar med att tillverka gatubelysning i ett kompositmaterial som inte rostar och kan komma i valfri färg utan att de någonsin behöver målas.

1. Vad arbetar ert företag med?
- Vi arbetar med att marknadsföra, sälja och distribuera belysningsstolpar till bland annat kommuner, myndigheter och fastighetsägare både inom och utanför Sverige. Just nu har vi två leverantörer, en i Sverige och en i Polen.

2. Hur länge har ni drivit företaget?
- Vi startade företaget i augusti 2014 så det är snart ett år. Men sen har jag och Stefan känt varandra sedan vi var drygt 15 år gamla och för några år sedan satt vi här i Mellbystrand och påbörjade planerandet av företaget.

3. Hur fick ni reda på att Timbanken fanns?
- Stefan kände till näringslivsenheten och visste vart och vem man kunde få stöd av. Jag tyckte att det lät bra med Timbanken och att få träffa en konsult som man kunde stämma av med och bolla idéer med.

4. Vilka konsulter har och kommer ni använda era rådgivningstimmar på?
- Vi har använt två timmar på exportområdet med Peter Mårtenson som fick lyssna på våra idéer och som sedan gav oss kritik, kommentarer och frågor som vi inte tidigare hade tänkt på. Han ställde väldigt bra frågor som fick oss att tänka till en extra gång. Så det är möjligt att vi kommer att kontakta honom i framtiden när vi vill få reda på hur vi ska gå tillväga för att komma i kontakt med motsvarigheten till kommuner och myndigheter utomlands. Vi kan också komma att behöva hjälp med att få tillgång till offentliga upphandlingar och hjälp om hur vi etablerar oss utomlands.

5. Hur tror ni att dessa timmar kan bidra till att utveckla ert företag?
- Timmarna kan hjälpa oss att hitta nya marknader och ge oss en förståelse för vilka kontakter som man ska knyta utomlands. Sen är det alltid bra att ta hjälp av någon som har mer erfarenhet inom vissa områden som inte vi har och bidra till att vi blir mer kunniga.

6. Skulle ni rekommendera andra företag att använda sig av Timbanken?
- Absolut! Jag tror det är viktigt att man tar bort den där inre spärren man har att inte be andra om hjälp. Man kan bli bättre på saker genom att ta del av andra människors erfarenheter som är mer kunniga och på så sätt även bli bättre på det själv.

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 6 juli 2015