JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Företagsutveckling / Timbanken / Vi har använt oss av Timbanken

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Vi har använt oss av Timbanken

Fem timmars kostnadsfri rådgivning av upphandlade experter - Timbanken är ett stöd för affärsutveckling som Region Halland och kommunerna i Halland erbjuder våra företag. På Laholms näringslivsdag fick vi höra två företag som tagit del av erbjudandet.

Silvandersson har specialiserat sig på att bekämpa insekter och ohyra. En av sina produkter, Cryonite, är unik, man fryser ihjäl småkrypen. En framgångsrik metod, inte minst i sammanhang där gifter inte kan användas.
- När vi ville ut på nya marknader i Mellanöstern och Nordafrika behövde vi veta mer om förutsättningar och de potentiella kunderna, säger Christoffer Wildeke på Silvanderssons. Tillsammans med konsulten gick vi igenom uppgiften och fick sedan ett bra material att presentera för styrelsen. Dessutom visade det sig senare att vi kunde använda materialet inför andra projektansökningar.

Christoffer Wildeke, Silvandersson berättar om den hjälp som deras företag fått genom Timbanken.

Av de fem timmarna som Silvandersson använde gick en timma till att lära känna varandra, konsulten och företaget, den andra timmen gick till att fördjupa frågeställningarna och resterande tre timmar använde konsulten att hitta och formulera svaren. En stor del av kontakterna hanterades via e-post och telefon.
- Det var hur enkelt och smidigt som helst att använda Timbanken, vi är jättenöjda, avslutar Christoffer.

Gick från att "kränga" till att säljcoacha

Lika nöjda med Timbanken är Fair Monkey, som genom handelssamarbetet Fair trade, importerar produkter direkt från mayakvinnornas midjevävar. Fair Monkey har etablerade kontakter i Guatemala och skapar goda möjligheter till försörjning och ett värdigt liv för mayakvinnorna. Men när det kom till att utveckla försäljningen i Sverige ville man ha hjälp.

- Efter stöd från Coompanion med företagsstrukturen fick vi, via Laholms näringslivschef Fredrik Swärdh, information om Timbanken, berättar Magdalena Hansen från Fair Monkey. Vi behövde inspiration och hjälp med kontakter och fick fem timmar med en duktig säljkonsult. På kort tid gick vi från att kränga våra produkter till våra återförsäljare till att säljcoacha dem.

Magdalena avslutar sin presentation med tipset att skicka din information och "storytelling" till timkonsulten i förväg, innan ni har första mötet. Det sparar tid och ger konsulten kortare startsträcka.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: 6PS
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 28 november 2014