JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Landsbygdsutveckling / LISA-projektet / Evenemang

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Evenemang

LISA logga

Fototävlingen ”vykortsbilder”

Totalt 67 tävlingsbidrag med temat ”vykortsbilder” från bygderna i och runt Hishult, Vallberga och Knäred lämnades in till fototävlingen under sommaren 2011. Juryn korade en vinnarbild från varje bygd och en totalvinnare av fototävlingen.

Totalvinnare och vinnare av kategorin bilder från Knäred var Mariette Sunesson, för Vallberga Christel Sigurdsson och för Hishult Stefan Lundberg.

Vinnande bilder finns på vykort som man kan få på Laholms turistbyrå så länge lagret räcker. Vykorten delades även ut till Knäreds samhällsförening samt Vallberga och Hishults byalag.

 

 

Alla tävlingsbidrag finns under rubriken Länkar.

Trädgårdsrundan 2-3 juli 2011 – en stor succé

Knäred och Hishult med omnejd visade upp sig från sin fördelaktigaste sida med vackert sommarväder och grönskande öppna trädgårdar.Trädgårdsrunda 1

Mellan 100-300 personer per trädgård, passade på att besöka deltagarna i Trädgårdsrundan, - 12 privata trädgårdsägare och 4 företag med trädgårdsanknytning.

Besökarna kom från olika delar av Sverige och även från utlandet.

Trädgårdsrundan var ett unikt tillfälle att besöka trevliga privata trädgårdsmiljöer på nära håll, vilket var mycket spännande. Besökarna kände sig väl mottagna och välkomna av trädgårdsägarna.

Trädgårdsägarna var väldigt engagerade, entusiastiska och nöjda med arrangemanget som blev mycket lyckat och högt över förväntan. Man tyckte det var roligt med mycket besökare, trevligt att få visa upp sin trädgård, omgivningarna på landsbygden och samtidigt utbyta tips och idéer med andra trädgårdsintresserade. Tankar och idéer föddes också till en uppföljning av arrangemanget.

Arkitektpromenad i KnäredFlygbild 2

Tillsammans med extern landskapsarkitekt, kommunala tjänstemän och intresserade Knäredsbor genomfördes en ”arkitektpromenad” i juni 2011. Det man ville titta närmare på och diskutera var hur huvudinfarten till Knäred, alltså området från väg 117 till Hotell Freden, kunde bli mer attraktivt.

Ett femtontal personer medverkade i promenaden och bidrog till listan med många och bra idéer på hur miljön skulle kunna bli mer attraktiv för besökare.

Minnesanteckningar från promenaden finns under rubriken Läs mer

Minnesanteckningarna har vidarebefordradts till olika berörda för eventuella fortsatta åtgärder.

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 24 januari 2012