JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Landsbygdsutveckling / LISA-projektet / Föreläsningar, kurser, studiebesök

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Föreläsningar, kurser, studiebesök

LISA logga

Inom ramen för LISA-projektet har det erbjudits flera tillfällen till inspiration och utveckling för företag, föreningar och privatpersoner i Hishult, Vallberga och Knäred.

VuxenskolanFlera av aktiviteterna arrangerades i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Aktiviteterna var både lokala och tillsammans med andra LISA-partners.

 

Föreläsning mars 2012Bengt

”Att skapa ett vinnande lag”

Ett 60-tal deltagare lyssnade på handbollsvärldsmästaren Bengt ”Bengan” Johanssons inspirerande föreläsning om ledarskap och coaching på Nya Gästgivargården i Hishult.

Bengt är en av Sveriges mest populära föreläsare och under föreläsningen tipsade han om hur man blir en bra ledare och skapar ett vinnande lag både inom näringslivet och idrotten.

Studiecirkel ”Få syn på bygdens resurser”

I Knäred startades en studiecirkel tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan i november 2011 där deltagarna fotograferade och filmade lokala aktiviteter, positiva resurser och sevärdheter.

Filmerna finns under rubriken Länkar.

Marknadsundersökning - framtidens bygdeturism

Framtidsundersökningen är unik i sitt slag och utfördes 2011 av det danska undersökningsföretaget Epinion. Undersökningen innehåller enkätsvar från över 2000 personer och ger svar på vem som är framtidens bygdeturist i Skandinavien, hur man når besökaren, vad besökaren vill göra och vad de är beredda att betala.

Denna exklusiva information presenterades i januari 2012 för ett 50-tal personer från Skandinavien på en konferens på Lia Hof, strax utanför Ullared .

Rapporten kommer att vara underlag för vidare arbete med framtidens bygdeturism.

Hela undersökningen på danska och en kortversion på svenska finns under rubriken Läs mer...

Föreläsningar ”Bli synlig på nätet”

Som företagare är det viktigt att synas och kommunicera på nätet.

Kursledare Anna Åxman höll tre föreläsningar för företagare där ett 90-tal deltagare fick en introduktion i att skapa och använda en hemsida samt utnyttja sociala medier som marknadskanal i sin affärsverksamhet.

Kursen var mycket uppskattad av deltagarna och arrangerades tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan på Lanthotell Lögnäs gård under februari och mars 2012.

”Utveckla ditt landsbygdsföretag”

Kursledare Claes Åkerberg höll en kurs under januari och februrari 2012 där deltidsföretagare, hobbyföretagare och de som nyligen startat sin verksamhet, lärde sig företagande genom att bl.a. skapa produktkalkyler, en enkel affärsplan och en marknadsföringsplan.

Kursen som fick toppbetyg av deltagarna arrangerades i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan på fritidsgården Blankan i Knäred.

Information från föreläsningarna oktober 2011

Att göra affärer av ingenting...

Tomas Eriksson inspirerade gymnasieelever på Osbeckgymnasiet till att vara stolta över sin kunskap och att komma från landsbygden. Han berättade om alla sina upptåg, möten med människor och glesbygdsprojekt från Sundsvallstrakten.

Några citat från eleverna: ”känner igen mig i vad han sa”, ”det skulle jag också kunna göra”.

Film från föreläsningen och reportage av Radio Halland finns under rubriken Länkar

Unikt företagande på landsbygden

Under kvällen lyssnade ett 50-tal personer i Knäreds bygdegård på Tomas Eriksson och Helén Andersson som berättade om att använda sin kunskap för unikt företagande på landsbygden och vikten av att marknadsföra sig själv och produkterna och inte minst av allt att tro på att allt är möjligt. Nöjda åhörare fick en hel del aha-upplevelser med sig hem från den tankeväckande och trevliga föreläsningen.

Film från föreläsningen finns under rubriken Länkar

”Storytelling” som affärsutveckling

Under ledning av Catrin Rydström från Växjö genomfördes kurser under två halvdagar hösten 2011 och ett 15-tal fick veta det mesta om hur man kan använda s.k. ”storytelling” för att förstärka och öka värdet av sitt varumärke och sina produkter. Deltagarna fick konkret arbeta med sina egna historier och hur dessa kan komma till nytta i verksamheten.

Studieresa till Danmark höten 2011

Lisa-projektet arrangerade en studieresa till Jylland i Danmark, för turistföretagare och personer aktiva för bygdens utveckling. Resan gjordes tillsammans med representanter från alla deltagande kommuner i LISA-projektet i Skandinavien. Resans syfte var att besöka turistföretagare och bygdeföreningar, för att utbyta erfarenheter och idéer samt titta på goda exempel.

Bilder från resan finns under rubriken Länkar

EU loggor

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 24 januari 2012