Du är här: Start / Näringsliv & jobb / Näringslivsservice / Starta eget företag / Entreprenörskolan

Entreprenörskolan

Förstora bilden - 060216_coompanion_web_005.jpg

örverkliga din dröm! Entreprenörskolan är till för dig som vill starta eget eller nyligen startat företag i Laholms kommun.

Entreprenörskolan kombinerar föreläsningar från professionella rådgivare, inspiration från företagare med workshops och nätverkande i syfte att stärka din roll som företagare. 

Verksamheten genomförs av Laholms kommun i samverkan med Coompanion och Nyföretagarcentrum och är kostnadsfri.

Skolan hjälper dig att gå igenom alla nödvändiga steg på vägen mot det egna företaget. Seminarierna är kostnadsfria. Allt från affärsidé till ekonomi avhandlas.

För att du ska få ut mesta möjliga av din medverkan bör du avsätta tid för att gå vid alla tillfällen. 

Entreprenörskolan 2018

  • 11/ 10 KUNDENS BEHOV. Vi pratar om affärsideutveckling, affärsplan och vikten av att ha koll på kundens behov.
  • 18/ 10 ERT ERBJUDANDE: Här dyker vi ner i era affärsidéer med fokus på er lösning på kundens problem. Ni får möjlighet att arbeta under handledning.
  • 25/ 10 KUNDNYTTA OCH PRISSÄTTNING. Vid detta tillfälle arbetar vi tillsammans för att sätta ord och siffror på den nytta ni levererar med ert kunderbjudande. Vi pratar om prissättning kopplat till budget.
  • 1/11 KONKURRENTER. Under kvällen reflekterar vi över vilka andra alternativ som finns som löser samma problem för kunden. Hur kan vi göra vårt kunderbjudande unikt och hur lyckas vi med vår försäljning?
  • 8/11 INFORMATION OM BOLAGSFORMER, REGISTRERING. Under kvällen får ni också möjlighet att presentera era genomarbetade idéer.

    Följande delar är frivilliga och kommer även att vara öppna för andra företag.
  • 15/ 11: FÖRELÄSNING. Att lyckas med min digitala marknadsföring
  • 22/11: NÄRINGSLIVSDAG LAHOLM. Öppen även för dig som har gått eller går entreprenörskolan under hösten. Biljetter köpes separat.
  • 29/11: INFORMATIONSKVÄLL. Bokföring, skatt och moms. Vi träffar LRF konsult som bjuder in oss till dem på Östertullsgatan 16 i Laholm. 

 

Entreprenörskolan hålls på Campus Laholm (Skottegränd 3) torsdagar mellan 11 okt - 28 nov, 17.30 - 20.00. Samt extra föreläsningar och informationstillfällen 15/11 och 29/11. 

Vilka kan delta?

Alla med företagsidéer eller med små företag i utvecklingsskeden är välkomna att delta i entreprenörskolan. Målsättningen är att du, efter att ha gått entreprenörskolans olika steg, ska ha färdigställt en affärsplan/handlingsplan för din affärsidé.

Därför arrangeras entreprenörskolan

Vi vill stimulera till ett ökat nyföretagande och bättre ta tillvara på den entreprenörsanda som finns. Utbildningarna är kostnadsfria.

På entreprenörskolan visar vi på olika områden som du behöver känna till för att starta och driva ett företag, det ger dig grundläggande insikter och kunskaper.

Anmälan

 Anmäl dig här

Redan gått Entreprenörskolan?

Tillhör du en av dem som redan gått Entreprenörskolan, men som skulle vilja ha några extra tillfällen att fördjupa dig inom något område så kommer vi under våren 2019 att ha workshops där vi fördjupar oss i lite olika områden beroende på vad du som anmäler dig vill jobba med. Dessa tillfällen vänder sig till dig som gått Entreprenörskolan tidigare eller som är relativt nystartad. Mer info och datum kommer senare.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 3 oktober 2018

Kontakt

Nyföretagarcentrum

Johanna Sundberg
Mobil: 0722-51 15 50

Näringslivsutvecklare

Anna-Lena Karlsson
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-152 50
Mobil: 070-241 38 30
312 80 Laholm

Dokument

Sagt om E-skolan