Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Starta eget företag / Entreprenörskolan

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Entreprenörskolan

Förstora bilden - 060216_coompanion_web_005.jpg

Förverkliga din dröm! Entreprenörskolan är till för dig som vill starta eget eller nyligen startat företag i Laholms kommun.

Entreprenörskolan kombinerar föreläsningar från professionella rådgivare, inspiration från företagare med workshops och nätverkande i syfte att stärka din roll som företagare. 

Verksamheten genomförs av Laholms kommun i samverkan med Coompanion och Nyföretagarcentrum och är kostnadsfri.

Entreprenörskolan hjälper dig att fördjupa dig i flera steg på vägen mot det egna företaget och Affärsplanen kommer finnas som ett verktyg under hela processen. Seminarierna är kostnadsfria.

För att du ska få ut mesta möjliga av din medverkan bör du avsätta tid för att gå vid alla tillfällen. 

Entreprenörskolan 2019

  • 8/ 10 KUNDENS BEHOV. Vi pratar om affärsideutveckling, affärsplan och vikten av att ha koll på kundens behov.
  • 15/ 10 Fördjupningstillfälle och grupprådgivning av Nyföretagarcentrum
  • 22/10 ERT ERBJUDANDE: Här dyker vi ner i era affärsidéer med fokus på er lösning på kundens problem. Ni får möjlighet att arbeta under handledning.
  • 29/10 Eget arbete
  • 5/11 KUNDNYTTA OCH PRISSÄTTNING. Vid detta tillfälle arbetar vi tillsammans för att sätta ord och siffror på den nytta ni levererar med ert kunderbjudande. Vi pratar om prissättning kopplat till budget.
  • 12/11 Fördjupningstillfälle, grupprådgivning med Nyföretagarcentrum
  • 19/11 KONKURRENTER. Under kvällen reflekterar vi över vilka andra alternativ som finns som löser samma problem för kunden. Hur kan vi göra vårt kunderbjudande unikt och hur lyckas vi med vår försäljning?
  • 26/11: AVSLUTNING/PITCH. Vi rundar av Entreprenörskolan med presentation av dina idéer. Vi går också igenom generell information kring bolagsformer, registrering av företag och vägar framåt. Du lämnar kursen med en handlingsplan för sitt fortsatta arbete mot ett framgångsrikt företagande.

 

Entreprenörskolan hålls på Campus Laholm (Skottegränd 3) tisdagar mellan 8 okt - 26 nov, 17.00 - 20.00. 

Vilka kan delta?

Alla med företagsidéer eller med små företag i utvecklingsskeden är välkomna att delta i entreprenörskolan. Målsättningen är att du, efter att ha gått entreprenörskolans olika steg, ska ha färdigställt en affärsplan/handlingsplan för din affärsidé.

Därför arrangeras entreprenörskolan

Vi vill stimulera till ett ökat nyföretagande och bättre ta tillvara på den entreprenörsanda som finns. Utbildningarna är kostnadsfria.

På entreprenörskolan visar vi på olika områden som du behöver känna till för att starta och driva ett företag, det ger dig grundläggande insikter och kunskaper.

Anmälan

 Anmäl dig här

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 4 september 2019

Kontakt

Nyföretagarcentrum

Lena Brantberg
Mobil: 0703-508909

Näringslivsutvecklare

Anna-Lena Karlsson
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-152 50
Mobil: 070-241 38 30
312 80 Laholm

Dokument