JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Starta eget företag / Entreprenörskolan

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Entreprenörskolan

Förverkliga din dröm! Entreprenörskolan är till för dig som vill starta eget eller nyligen startat företag i Laholms kommun.

Entreprenörskolan kombinerar föreläsningar från professionella rådgivare, workshops och nätverkande i syfte att stärka din roll som företagare. 

Verksamheten genomförs av Laholms kommun i samverkan med Coompanion och Nyföretagarcentrum och är kostnadsfri.

Entreprenörskolan hjälper dig att fördjupa dig i några av de viktigaste stegen för att lyckas med ditt företagande på lång sikt, vad är det för behov din produkt/tjänst löser, vilka är dina kunder, varför är just ditt erbjudande bättre än konkurrentens och hur mycket kan din vara/tjänst kosta?
Affärsplanen kommer att finnas som ett möjligt verktyg under hela processen och Nyföretagarcentrums grupprådgivningar är till för att fånga upp andra frågor ni kan tänkas ha. Seminarierna är kostnadsfria.

För att du ska få ut mesta möjliga av din medverkan bör du avsätta tid för att gå vid alla tillfällen. 

Entreprenörskolan 2020

  • 17/9  KUNDENS BEHOV. Vi pratar om affärsideutveckling, affärsplan och vikten av att ha koll på kundens behov.
  • 24/9 Eget arbete 
  • 1/10 Fördjupningstillfälle och grupprådgivning av Nyföretagarcentrum
  • 8/10 ERT ERBJUDANDE: Här dyker vi ner i era affärsidéer med fokus på er lösning på kundens problem. Ni får möjlighet att arbeta under handledning. 
  • 15/10 KUNDNYTTA OCH PRISSÄTTNING. Vid detta tillfälle arbetar vi tillsammans för att sätta ord och siffror på den nytta ni levererar med ert kunderbjudande. Vi pratar om prissättning kopplat till budget.
  • 22/10 Fördjupningstillfälle, grupprådgivning med Nyföretagarcentrum
  • 29/10 Eget arbete (höstlov)
  • 5/11 KONKURRENTER OCH KOMMUNIKATION. Under kvällen reflekterar vi över vilka andra alternativ som finns som löser samma problem för kunden. Hur kan vi göra vårt kunderbjudande unikt och hur lyckas vi kommunicera det?
  • 12/11: AVSLUTNING/PITCH. Vi rundar av Entreprenörskolan med presentation av dina idéer. Du lämnar kursen med en handlingsplan för ditt fortsatta arbete mot ett framgångsrikt företagande.

 

Entreprenörskolan hålls på Campus Laholm (Skottegränd 3) torsdagar mellan 17sept  - 12 nov, 17.00 - 19.30. Om det på grund av Covid 19 ej går att ses fysiskt kommer Entreprenörskolan att kunna genomföras digitalt.

Vilka kan delta?

Alla med företagsidéer eller med små företag i utvecklingsskeden är välkomna att delta i entreprenörskolan. Målsättningen är att du, efter att ha gått entreprenörskolans olika steg, ska ha färdigställt en affärsplan/handlingsplan för din affärsidé.

Därför arrangeras entreprenörskolan

Vi vill stimulera till ett ökat nyföretagande och bättre ta tillvara på den entreprenörsanda som finns. Utbildningarna är kostnadsfria.

På entreprenörskolan visar vi på olika områden som du behöver känna till för att starta och driva ett företag, det ger dig grundläggande insikter och kunskaper.

Anmälan

 Anmäl dig här

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 18 augusti 2020