JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Näringsliv och jobb / Näringslivsservice / Starta eget företag / Entreprenörskolan

Entreprenörskolan

örverkliga din dröm! Entreprenörskolan är till för dig som vill starta eget eller nyligen startat företag i Laholms kommun.

Entreprenörskolan kombinerar föreläsningar från professionella rådgivare, workshops och nätverkande i syfte att stärka din roll som företagare. 

Verksamheten genomförs av Laholms kommun i samverkan med Coompanion och Nyföretagarcentrum och är kostnadsfri.

Entreprenörskolan hjälper dig att fördjupa dig i några av de viktigaste stegen för att lyckas med ditt företagande på lång sikt, vad är det för behov din produkt/tjänst löser, vilka är dina kunder, varför är just ditt erbjudande bättre än konkurrentens och hur mycket kan din vara/tjänst kosta?
Affärsplanen kommer att finnas som ett möjligt verktyg under hela processen och Nyföretagarcentrums grupprådgivningar är till för att fånga upp andra frågor ni kan tänkas ha. Seminarierna är kostnadsfria.

För att du ska få ut mesta möjliga av din medverkan bör du avsätta tid för att gå  på alla tillfällen. 

Entreprenörskolan 2021

  • 14/10 KUNDENS BEHOV. Vi pratar om hur man kan utveckla en idé till att bli en lönsam och hållbar affär, hur man skapa en affärsplan och det viktigaste av allt; att ha koll på sina kunders behov.
  • 21/10 Fördjupningstillfälle och grupprådgivning av Nyföretagarcentrum
  • 28/10 ERT ERBJUDANDE: Här dyker vi ner i era affärsidéer med fokus på ert erbjudande och er unika lösning på kundens problem. Ni får möjlighet att arbeta under handledning.
  • 11/11 KUNDNYTTA OCH PRISSÄTTNING. Vid detta tillfälle arbetar vi tillsammans för att sätta ord och siffror på den nytta ni levererar med ert kunderbjudande. Vi pratar om prissättning och hur man kan komma igång med sitt budgetarbete.
  • 18/11 KONKURRENTER OCH KOMMUNIKATION. Under kvällen reflekterar vi över vilka andra alternativ som finns som löser samma problem för kunden. Hur kan vi göra vårt kunderbjudande unikt och hur lyckas vi kommunicera det?
  • 25/11 Fördjupningstillfälle, grupprådgivning med Nyföretagarcentrum och provpitch.
  •  2/12 AVSLUTNING/PITCH. Vi rundar av Entreprenörskolan med ett tillfälle där ni får möjlighet att presentera och få feed back på era affärsidéer. Ni lämnar kursen med en handlingsplan för ert fortsatta arbete mot ett framgångsrikt och hållbart företagande.

 

Entreprenörskolan hålls på Campus Laholm (Skottegränd 3) torsdagar mellan 14 oktober  - 2 december, 17.00 - 19.30. Om det på grund av Covid 19 ej går att ses fysiskt kommer Entreprenörskolan att kunna genomföras digitalt.

Vilka kan delta?

Alla med företagsidéer eller med små företag i utvecklingsskeden är välkomna att delta i entreprenörskolan. Målsättningen är att du, efter att ha gått entreprenörskolans olika steg, ska ha färdigställt en affärsplan/handlingsplan för din affärsidé.

Därför arrangeras entreprenörskolan

Vi vill stimulera till ett ökat nyföretagande och bättre ta tillvara på den entreprenörsanda som finns. Utbildningarna är kostnadsfria.

På entreprenörskolan visar vi på olika områden som du behöver känna till för att starta och driva ett företag, det ger dig grundläggande insikter och kunskaper.

Anmälan

 Anmäl dig här

 Inför Entreprenörskolan

Vad sägs om att värma upp tanken och kanske ta ytterligare ett steg i din företagarresa genom att delta i dessa fem lunchföreläsningar presenterade av några av våra skickliga och engagerade samarbetsorganisationer. 

Föreläsningarna är fristående från varandra och Entreprenörskolan, men kommer knyta an till samtliga ämnen som Entreprenörskolan berör och därför kan det vara bra och intressant att lyssnat på dessa också om möjlighet finns.

Anmälan till dessa föreläsningar gör du på Business Hallands hemsida

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna-Lena Karlsson
Sidan uppdaterad den 27 augusti 2021