Du är här: Start / Nyheter

Nyheter från Laholm

 • Alarmerande dricksvattensituation

  Publicerad den 25 maj 2018

  Dricksvattenproduktionen har de senaste veckorna skjutit ordentligt i höjden. En utveckling som är alarmerande och alla i Laholms och Halmstads kommuner uppmanas nu till återhållsam dricksvattenförbrukning av Laholmsbuktens VA (LBVA). Alltså hitta tillbaka till förra årets goda beteende.

 • Krisberedskapsveckan

  Publicerad den 24 maj 2018

  Krisberedskapsveckan 28 maj - 3 juni är en årlig och rikstäckande kampanj som ska öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, ytterst krig. I Laholms kommun uppmärksammas kampanjen med aktiviteter på Våxtorps marknad, brandstationen och biblioteket.

 • Eldningsförbud i kommunen

  Publicerad den 22 maj 2018

  Flera veckor med gassande sol och lite nederbörd har lett till att risken för brand i skog och mark ökat markant. Så mycket att Laholms kommun inför eldningsförbud från och med den 23 maj.

 • Konstverk till Glänningesjö förskola

  Publicerad den 17 maj 2018

  Helt enkelt lysande, kan man benämna invigningen av Glänningesjö förskolas nya konstverk med lysmaskar och eldflugor i mosaik av konstnären Anna Brag. Kultur- och utvecklingsnämndens ordförande Cecilia Roos (M) klippte invigningsbandet som hölls sträckt av förskolans Lexus och Gustav.

 • Fortsätt vara vattensmart

  Publicerad den 9 maj 2018

  Grundvattennivåerna i de vattentäkter som försörjer Laholms kommun och Halmstads kommun har återhämtat sig sedan vattenbristen förra året. Men för att undvika vattenbrist i sommar uppmanar Laholmsbuktens VA laholmare och halmstadbor att fortsätta vara vattensmarta. Läs mer på LBVA:s hemsida via länken ”LBVA – fortsätt vara vattensmart”.

 • Stort intresse för Laholmaren

  Publicerad den 8 maj 2018

  Det tryckta ordets betydelse lever kvar! Trots smarta telefoner, bredband och all annan digitalisering så läser vi tryckta tidningar som exempelvis Laholmaren. Det visar en färsk undersökning.

 • Brand i industrilokal

  Publicerad den 3 maj 2018
< Föregående1234567...