Du är här: Start / Nyheter

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Nyheter från Laholm

 • Information kring coronaviruset

  Publicerad den 4 juni 2020
 • Fast anställning på prestigefyllt bilföretag

  Publicerad den 2 juni 2020

  Blott en helg efter avslutad bilbyggarutbildning väntar fast anställning för sex vuxenstuderande på Campus Laholm. Och det är inte vilken anställning som helst. Det handlar om jobb på ett av världens mest prestigefyllda bilföretag, Koenigsegg i Ängelholm.

 • Dagvattenkampanj

  Publicerad den 2 juni 2020

  Nedskräpning är ett stort problem i landet, även i Halmstads och Laholms kommun. Skräp som kastas på marken och i gatubrunnarna sköljs med regnvatten ner i dagvattensystemen och rinner ut i närliggande vattendrag. Till sist hamnar det i havet.

 • VMA-test idag, den 1 juni

  Publicerad den 1 juni 2020

  Den första helgfria måndagen i mars, juni, september och december klockan 15.00 testas VMA-signalen, viktigt meddelande till allmänheten, i hela landet.
  I dag, den 1 juni, är det således åter dags för ett test. Gå in på VMA-Halland för mer information om vad du ska göra när signalen ljuder.

 • Tufft för handel och besöksnäring

  Publicerad den 22 maj 2020

  Marsbilden av vilka branscher som bedömes få en tuff vår och vilka som skulle beröras i liten utsträckning, eller rent av gynnas av coronapandemin, bekräftas i en uppföljande enkät som näringslivsenheten på Laholms kommun nyligen genomfört. Viss sällanköpshandel, hotell- och restaurangnäringen samt besöksnäringen har påverkats radikalt med coronavirusets spridning i samhället.

 • Vattenförbrukningen ökar

  Publicerad den 18 maj 2020

  Vår, helger, varmare väder och extra noggrann hygien till följd av cornaviruset. Tillsammans driver dessa faktorer på förbrukningen av det kommunala dricksvattnet. Mattias Hultin, driftchef på Laholmsbuktens VA, uppmanar därför va-abonnenterna att fundera på om det går att använda annat vatten än dricksvatten, exempelvis regnvatten, för att minska förbrukningen.
  - Vi måste alla vara förnuftiga och vattensmarta i vår vardag, säger han.

 • Tvätta bilen miljövänligt

  Publicerad den 15 maj 2020

  Våren är här. Om inte förr så brukar det vara en tid då det är dags för biltvätt. Tänk på att tvätta bilen miljövänligt – antingen i en automattvätt eller i en ”gör det själv-hall”.

< Föregående1234567...