Du är här: Start / Nyheter

Nyheter från Laholm

 • Laholm år 2025 på Stortorget

  Publicerad den 22 mars 2018

  I dag vänder Laholm ryggen mot Lagan. Om sju-åtta år kan vattendraget istället vara en del av staden. Med Lagavägen omgjord till ett lummigt promenadstråk, fritt från pulserande trafik, kommer det tilltänkta stråket utmed Hallands största flod att bli riktigt lockande.

 • Normal nivå i grundvattentäkter

  Publicerad den 22 mars 2018

  Grundvattennivåerna i de kommunala vattentäkterna har nått normal nivå efter en riklig påfyllnad under höst och vinter. Men det finns enstaka vattentäkter som fortfarande inte återhämtat sig lika mycket, vilket dels kan bero på de tidigare extremt låga nivåerna dels på förändringar i tillrinningsområdet.

 • Earth Hour

  Publicerad den 21 mars 2018

  Lördag 24 mars klockan 20.30–21.30 är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över.

 • Trygghetsvandringar i Laholm

  Publicerad den 19 mars 2018

  I höstens trygghetsenkät framkom att Laholms centrala delar upplevdes som mer otryggt än andra områden. Tillsammans med polisen bjuder därför Laholms kommun in till två trygghetsvandringar i området, 27 mars och 4 april. Den första vänder sig till boende i området medan den andra är avsedd för affärsinnehavare och fastighetsägare.

 • Uppmärksammar kulturarvsår

  Publicerad den 16 mars 2018
 • Kattegattleden - årets cykelled

  Publicerad den 12 mars 2018

  På årets cykel- och vandringsmässa "Fiets en Wandelbeurs" i Nederländern utsågs Kattegattleden, som passerar Skummeslövsstrand och Mellbystrand, till "Årets cykelled 2018".
  - I Laholms kommun arbetar vi med att maximera effekten av detta, säger Nellie Larsson, projektledare för cykelutveckling i Laholms kommun.

 • Populär föreläsare till Laholm

  Publicerad den 7 mars 2018

  Författaren till boken "Med känsla för barns känsla", beteendevetaren Petra Krantz Lindgren, kommer till Laholm den 13 mars för två föreläsningar på Laholms teater. Under eftermiddagen vänder hon sig till pedagoger och lärare och på kvällen till föräldrar och allmänhet.

< Föregående12345...