Du är här: Start / Nyheter

Nyheter från Laholm

 • Teckningsmuseet på Bokmässan

  Publicerad den 20 september 2018

  Ett av årets teman på Bokmässan i Göteborg, 27-30 september, är bild. Som en följd av det har Teckningsmuseet i Laholm, Nordens enda för teckningskonst, bjudits in till arrangemanget.
  Teckningsmuseet kommer dels att dela ut ett pris tillsammans med föreningen Svenska Tecknare dels att leda ett panelsamtal.

 • Stormvarning för Halland

  Publicerad den 20 september 2018

  SMHI har utfärdat en klass 2 varning för stormbyar som väntas svepa in över Halland under fredagseftermiddagen. Enligt prognosen kan det i vindbyarna blåsa runt 21 meter/sekund, för att på kvällen bli än kraftigare med stormstyrka på 25-28 meter per sekund. Frampå lördagen förväntas vinden mojna något.

 • "Kick in" på Aktivitetshuset

  Publicerad den 19 september 2018

  Snart har Aktivitetshuset på Campus Laholm haft öppet i ett år. Det vill styrelsen för verksamheten fira och dessutom få in fler i huset. Därför bjuds allmänheten in till "kick in" fredagen den 21 september. Alla unga välkomnas tillbaka efter sommaren och andra ges möjlighet att besöka huset.

 • Hur trygga är kommuninvånarna?

  Publicerad den 18 september 2018

  Känner du dig trygg i ditt hem, orten du bor på och i kommunen i stort? Det vill Polisen i Laholm och Laholms kommun få svar på för att få en bild av invånarnas upplevda trygghet.
  Under september och oktober kan alla som är bosatta i kommunen svara på en enkät som nås via länk på denna sida. Svar kan också lämnas via blankett på Medborgarservice i Laholms stadshus, i polishuset i Laholm och på de platser som polisen besöker i höst.

 • VAK-konferens

  Publicerad den 18 september 2018

  Den 13-14 mars 2019 arrangeras den årliga nationella VAK-konferensen (vatten, avlopp, kretslopp) i Halmstad. En konferens där handläggare, teknikleverantörer och experter inom vatten och avlopp samlas för att diskutera aktuella frågor och utbyta erfarenheter.

 • Först att få de nya flerfackskärlen

  Publicerad den 18 september 2018

  Den 1 oktober rullar de första flerfackskärlen ut i kommunen. Under månaden ska 3 848 villahushåll få sina nya flerfackskärl.
  Till julafton ska alla 8 500 villahushåll i kommunen ha fått sina nya flerfackskärl. Från den första oktober till den 11 november kommer den första omgången få sina nya kärl, närmare bestämt 3 848 hushåll. Under denna period kommer kärlen främst rullas ut i Laholm, Vallberga, Våxtorp, Skottorp, Hishult, Mellbystrand och Skummeslövsstrand.

 • Personkryss ändrade listor

  Publicerad den 17 september 2018

  Länsstyrelsens räkning av personrösterna i fullmäktigevalet i Laholms kommun stuvande om turordningen på flera av partiernas listor. Särskilt kristdemokraternas väljare ville ha ett annat utseende på partitoppen. Partiets två tunga namn, Lars Gustafsson och Helene Nilsson, blir nu utan ordinarie stol i den nya fullmäktigeförsamlingen.

< Föregående1234567...