Du är här: Start / Nyheter

Eldningsförbud och bevattningsförbud

Sedan den 23 maj råder eldningsförbud i kommunen                 Läs mer här

Sedan den 5 juni råder bevattningsförbud i kommunen              Läs mer här

Nyheter från Laholm

 • Lagafontänen åter i bruk

  Publicerad den 13 juli 2018

  ”Med den ökade kunskapen och tillgången till tekniskt vatten att vi internt inom kommunens verksamheter har möjligheter att transportera lagafontänens vattenbehov beslutar kultur och utvecklingsnämnden att driftsätta lagafontänen från och med den 13 juli till och med den 1 oktober 2018.”

 • Kommunens gräs som djurfoder

  Publicerad den 9 juli 2018

  I spåren av torkan har flera personer kontaktat Laholms kommun och ställt frågan om kommunen kan hjälpa till att skänka sitt gräs till lantbrukare som är i akut behov av djurfoder.

 • Källsorteringsturné till Hishult och Skummeslövsstrand

  Publicerad den 6 juli 2018
 • Halland i Almedalen

  Publicerad den 29 juni 2018

  Årets Almedalsvecka i Visby inleds söndagen den 1 juli. Liksom tidigare år finns Halland på plats med företrädare för kommunerna och Region Halland. Årets tema för Halland är "Samhällsbygge pågår – med nya perspektiv och på nya arenor". Samtalen och diskussionerna fokuserar på den svenska demokratin från olika aktuella perspektiv.

 • Samverkan mellan myndigheter

  Publicerad den 27 juni 2018

  2014 utsågs Laholm till årets säkerhetskommun. Den samverkansöverenskommelse som då hade träffats mellan Laholms kommun, kriminalvården och polisen var en del i bedömningen. Nyligen ingicks en ny och mer omfattande överenskommelse mellan parterna. Denna gång på tre år.

 • Nya utbildningar för vuxna

  Publicerad den 25 juni 2018

  I höst startar tre nya yrkesutbildningar för vuxna: CNC-operatör, svetsutbildning och utbildning för barnskötare/elevassistent. En utbildning som varit med i flera år är vård- och omsorg.

 • Fotboll och golf på torget

  Publicerad den 25 juni 2018

  Hundra kvadratmeter gräs ligger nu utrullat på Stortorget i Laholm för att uppmärksamma fotbolls-VM i Ryssland och golf-SM i kommunen. Här kan man lira fotboll eller putta golfbollar på en liten green.

< Föregående1234567...