Du är här: Start / Nyheter / Biträdande kommunchef/kanslichef

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Laholms kommuns biträdande kommunchef/kanslichef

Publicerad 07 januari 2020
Förstora bilden - Josefin_Thedeby.jpg

Kommunens nya biträdande kommunchef och kanslichef är tillbaka där allt började en gång.

Kommunens nya biträdande kommunchef och kanslichef är tillbaka där allt började en gång. Josefin Thedeby är uppvuxen i Skottorp och inledde sitt yrkesliv på Elisabet Babics salong eftersom Josefin hade ett hängivet intresse för hår.

Bokstäver skulle komma att ta över hår- och frisyrintresset och genom Akademie Båstad läste hon journalistik. Det blev sedan ett projekt med lokalradiosändningar från tingshuset i Laholm innan Nordvästra Skånes Tidningar lockade med en journalisttjänst. Där blev det mycket kommunbevakning och liknande frågor kring invånarna som intresserar Josefin. Det blev det också på nästa tjänst som journalist på Hallandspostens kontor i Laholm.

Många flyttar

För att fördjupa sina kunskaper tog Josefin en juristexamen och gjorde notarietjänst vid Förvaltningsrätten/Migrationsdomstolen i Malmö. Hon hann också vara förvaltningsjurist på Helsingborgs Stad innan flyttlasset drog till Stockholm och Kammarrätten där. Tillbaka till Skåne 2011 och jobb som kommunjurist, kanslichef och bygglovschef i Höganäs. Då familjen flyttade till Malmö 2015 sökte sig Josefin till en asylenhetschefstjänst vid Migrationsverket och hamnade mitt i brinnande flyktingkris. Efter några år inom statlig verksamhet ville Josefin dock tillbaka till det mer operativa, juridiska arbetet med kommunala frågor. Senast kommer hon därför från en tjänst som kanslichef och jurist i Malmö Stad.

Familj och intressen

Familjen, som består av maken Andreas (tidigare tränare i LFK) och barnen tre, sju och nio år gamla huserar för tillfället i sommarstugan i Allarp men flyttar till villa i Ängelholm 1 februari. Makens jobb finns i Helsingborg så det fick bli lite mittemellan.

Intressen? Josefin tränar regelbundet crossfit och på gym. Det i kombination med hennes stora intresse för kommunala frågor gör att Laholms kommun troligen kommer att bli en ännu bättre plats framöver. Välkommen tillbaka.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 7 januari 2020