Du är här: Start / Nyheter / Fler äldre kan få hjälp av kommunens transporttjänst

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Fler äldre kan få hjälp av kommunens transporttjänst

Publicerad 26 juni 2020
Förstora bilden - Transporttjänst_2020-06.jpg

Karl-Johan och Ann Bachman får veckans matleverans av Andrea Fritzon och Nesredin Mohammed.

Tack vare kommunens transporttjänst har allt ifrån nylagade luncher till matkassar och planteringsjord kommit hem till kommunens äldre. Men transporttjänsten har plats för fler uppdrag och uppmanar de äldre som behöver hjälp med körningar att höra av sig.

Kommunens transporttjänst har varit igång sedan den första april och har hittills utfört omkring 120 uppdrag av skiftande karaktär.

Andrea Fritzon och Nesredin Mohammed, som jobbar med transporttjänsten, löser det mesta.

- Nyligen körde vi hem kläder från en butik i Laholm till en äldre man så att han kan prova i lugn och ro. Vi har också kört hem lunchmat och planteringsjord. Men vi har plats för fler uppdrag, säger Andrea.

De flesta körningarna är matleveranser. En del beställer lite då och då, och en del har en återkommande tid varje vecka. Turerna samordnas så långt det är möjligt, berättar Andrea Fritzon.

- De äldre sköter själva beställning och betalning av varorna tillsammans med butikerna, och vi ser till att leveranserna kommer hem till dem som behöver det.

Hemleverans en gång i veckan

Ann och Karl-Johan Bachman i Ebbarp har hemleverans av matvaror en gång i veckan.

- Det är jättefint av kommunen att ställa upp med den här tjänsten, och de som levererar är så trevliga. Jag och min man är 70-plus och håller oss mest hemma, säger Ann Bachman.

Andrea och Nesredin har även hämtat och lämnat böcker på biblioteket samt kört hem receptfria varor från apoteket.

- Vi kan leverera det mesta som ryms i en vanlig kombibil, säger Andrea Fritzon.

Kontakt

Vill du anlita Laholms kommuns transporttjänst, mejla då till: aldrelots@laholm.se eller ring 0430-266 80 på vardagar mellan 9.00-15.00.

Text: Carina Nilsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 26 juni 2020