Du är här: Start / Nyheter / Föreläsning om solenergi

Utnyttja villataket - satsa på solenergi

Publicerad 04 april 2018
Förstora bilden - Solceller_mostphotos.jpg

Solstrålar som fångas på villatak bidrar till att skapa ett mer hållbart samhälle.

Använd villataket på ett hållbart sätt. Utnyttja solenergin till el och värme och bidra till ett mindre resurskrävande samhälle. Om det föreläser Lars Andrén den 18 april klockan 18.30 i den stora aulan på Campus Laholm.

Han är en av Sveriges mest anlitade energiföreläsare med omvittnad gedigen kunskap kring solenergi, förnybar energiteknik och energieffektivt byggande. Han anlitas ofta för att hjälpa villaägare att optimera sin energianvändning, välja värmeförsörjning och för att ge tips om energianvändning som minskar påverkan på klimatet.

Solenergin är gratis och många är de villatak som skulle kunna användas för installation av solceller eller solfångare.

"Klokt resursutnyttjande"

- Att utnyttja solenergi är ett klokt resursutnyttjande. Solstrålarna är gratis och i sin omvandling till el och värme helt miljö- och klimatneutrala. Nu finns dessutom investeringsstöd att få för solel och solcellerna har blivit billigare, så ekonomiskt är det väldigt intressant, säger Magnus Jäderblad, energi- och klimatrådgivare på Laholms kommun.

Föreläsningen i Laholm är en del i ett rikstäckande samarbetsprojekt som Laholms kommun och många andra kommuner har med Energimyndigheten. Genom projektet sprids information om solenergins många möjligheter och det ekonomiska stöd som staten tillhandahåller.

- Med föreläsningen hoppas vi kunna hjälpa och inspirera privatpersoner att satsa på solenergi, säger Magnus Jäderblad.

Visning av anläggningar

I anslutning till föreläsningssalen finns även lokala installatörer för solceller och solfångare, vilka visar sin produkter från klockan 17.00

För mer information kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare:

Magnus Jäderblad
Tel: 0430-154 33
Epost: magnus.jaderblad@laholm.se

 Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 4 april 2018