JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Halland Opera och Vocal Festival

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Halland Opera och Vocal Festival

Publicerad 20 februari 2020

Två av Halland Opera & Vocal Festivals tre dagar långa festival är förlagda till Laholms teater.

Den fjärde upplagan av Halland Opera & Vocal Festival arrangeras 20–22 februari i Halmstad och Laholm. I ett internationellt program presenteras ledande artister och ensembler i kammarkonserter, musikdramatik och utforskande ljudexperiment. Det blir tre fullspäckade festivaldagar med spännande och vackra föreställningar där nyskapande opera och vokalmusik står i centrum.

I dag är det invigningskonsert på kulturhuset Najaden i Halmstad, med bland andra sopranen Nina Ewald och pianisten Marianne Rönkkönen. På fredag landar festivalen i Laholm, med familjeföreställningen ”Spöket och hovmusikanterna” på Laholms teater. Det blir ett musikaliskt möte i tid och rum, med bus och allvar för såväl stora som små.

Kammaropera på Laholms teater

På lördag avslutas festivalen på Laholms teater med ”The Alan Turing Project” – en kammaropera om den brittiske datavetenskapsmannen och hbtq-ikonen Alan Turing.  Libretton och iscensättningen består av material baserat på forskningen om Turings turbulenta liv, hur han under andra världskriget knäckte koden till tyskarnas enigma-maskin och senare var verksam vid University of Manchester.

Program och biljetter

Halland Opera & Vocal Festival arrangeras av den regionala institutionen Musik Hallandia i samarbete med Halmstads kommun och Laholms kommun.

Länk till program och biljetter finns på denna sida. 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 20 februari 2020