Du är här: Start / Nyheter / Hållbarhetskonferens i Laholm

Hållbarhetskonferens i Laholm

Publicerad 18 oktober 2019

Den 24–25 oktober är Laholms kommun med och anordnar en stor hållbarhetskonferens i den nybyggda Glänningehallen i Laholm. Val av plats är naturligtvis ingen slump – den internationellt omtalade Glänningeskolan är ett certifierat passivhus, vilket innebär att den är ritad och byggd efter miljövänliga och energibesparande principer.

Konferensens ambition är att ta ett helhetsgrepp kring frågan hur vi kan bygga och leva utan att förstöra klimatet och jordklotet. Över fyrtio föreläsare från olika länder är inbokade, däribland professor Thomas Sterner från Göteborgs universitet, Birgitta Govén från Sveriges Byggindustrier, professor Wolfgang Feist, grundaren av Passivhusinstitutet i Darmstadt och Margareta Wilhelmsson från Sveriges Arkitekter.

Fackmässa

Glänningehallen kommer samtidigt att husera en fackmässa, där besökarna kan utforska innovativa produkter och lösningar med fokus på hållbarhet. Mässan kommer att vara öppen för allmänheten fredagen den 25 oktober klockan 13–17.

Redan klockan 12:40 kommer dock Kultur- och utvecklingsnämndens ordförande Ove Bengtsson inviga Catrin Anderssons konstverk "nICE TALK" som är placerat utanpå byggnaden.

Klockan 13 invigs Glänningehallen samt Jonas Liveröds konstverk "Glänningetotem".

Text: Nathalie Sandberg

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 18 oktober 2019