JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2009 / Långsamt utför för Asklund

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Långsamt utför för Asklund

Publicerad 10 juni 2010

Sakta utför. Per Asklund hade behövt lite extra skjuts i rutschbanan

Som en slingrande ål. Ungefär så såg det ut när kommunrådet Per Asklund premiäråkte den nya markrutschbanan i Stadsparken i Laholm. Ytan var alltför trög för att få ordentlig fart på den Asklundska lekamen och banan väl smal. Men kommunrådet fann sig. Slingerstilen tog honom ner för banan.

Med lite såpa kunde handlingskraftig personal från teknik- och servicekontoret gett kommunrådet bättre skjuts utför. Istället blev det en ytterst beskedlig resa, långt från det fallskärmshopp som Per Asklund berättade om när han inför drygt 200 förskolebarn invigde den nya lekplatsen i Stadsparken i Laholm.

Som barn var parken en kär lekplats för honom och stans många barn.

-Förhoppningsvis kommer parken att bli lika kär för er, sa kommunrådet uppkliven på en halvmeter hög trädstam.

Plats för alla

Runtomkring honom stod reflexförsedda barn, nästan otåligt väntande på att talet skulle vara överstökat och lekplatsen deras domän.

På ett drygt 3 000 kvadratmeter stort område i anslutning till Stadsparkens nyanlagda trädgård samsas boulebana och fikaplats med lekredskap. På så sätt hoppas kreatörerna att området ska bli en aktivitetsplats för alla åldrar.

Drygt en miljon kronor har kalaset kostat. Pengarna har bland annat gått till lekredskap för små och stora barn. Här finns lekredskap signerade träkonstnären Anders Ölund, lekanordningar anpassade för rörelsehindrade barn och markrutschbana i parkens sluttning. Och vill barnen ”försvinna” för sina ”oroliga” föräldrar kan de ge sig in i ett tätt buskage.

Fikaplatsen är verkligen originell. Av en upp- och nedvänd alm har Anders Ölund skapat bänkar med små ”solskydd”.

Barn i parkens lekredskaper

Stadsparkens lekredskap kommer att locka många barn framöver

Kul i parken

- I parken hoppas jag att ni barn kommer att ha mycket kul, sa Per Asklund innan han klev ner från stubben och stegade upp i parkens sluttning för att klippa rutschbanans blågula band. Det gick fort. Värre var det, som sagt, med åkningen.

För barnen gick det fortare. När alla lekredskap prövats smakade grillad korv med bröd riktigt gott.

Lekplatsen är den andra etappen av Stadsparkens omvandling och restaurering. Framöver ska belysningen förbättras och döende träd tas bort. Planer finns också på att förvandla resterna av den gamla banvallen till trollstig med växter och blommor.

Förskolebarn äter korv med bröd i parken

Hungriga barn. Förskolebarnen bjöds på korv med bröd när leksplatsen invigdes. Drygt 200 korvar grillades på platsen. 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan granskad den 22 juli 2010