JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2009 / Pristagare på fullmäktigemöte

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Pristagare på fullmäktigemöte

Publicerad 10 juni 2010

Årets förening. Friskis och Svettis blev Årets förening. Utmärkelsen mottogs av Anette Håkansson, Janet Harrysson och Johanna Högberg.

Hos båda finns lite av magi. Kirke Ralph är en mästare på att bedra oss. Friskis och Svettis gör ”leabrutna” kroppar till spänstfenomen.

På kommunfullmäktiges sista sammanträde för året stod de i fokus. Kirke Ralph som årets kulturpristagare och Friskis och svettis som Årets förening.

- Det känns fantastiskt och är en stor ära att bli uppmärksammad på detta sätt, säger Kirke Ralph.

- Vi är verkligen jätteglada och jättestolta över utmärkelsen, Årets förening. Förvisso anande jag att vi låg rätt bra till. På ett år har vi ju ökat antalet gympatillfällen med 109 procent, men kommunen består ju av många ambitiösa föreningar, säger Johanna Högberg, ordförande för Friskis och svettis i Laholm.

Egen lokal

Fram till februari 2008 hyrde föreningen in sig i kommunens idrottshallar i Laholm. Här fick de ”slåss” om hallutrymmet med många andra föreningar. Antalet gympapass begränsades. Så kom flytten till egna lokaler på Nyby industriområde i Laholm och antalet gympapass formligen exploderade, från 9 500 till 19 900 – en ökning på 109 procent.

- Flytten blev ett jättelyft. Med egen hall på 287 kvadratmeter kunde vi satsa på ett betydligt större utbud av aktiviteter. Vi har också engagerat fler ledare och värdar och har nu 37 funktionärer, berättar Johanna Högberg.

Som Årets förening får Friskis och Svettis 5 000 kronor. Pengarna kommer väl till pass för att utbilda fler ledare.

Målaren

Kirke Ralph

"Bedragare" och pristagare. Självporträtt, eller... Kirke Ralph älskar att lura betraktarens ögon.

The painter. Det är en titel som Kirke Ralph ofta etiketterar sig med. Skälet är hans engelska ursprung med uppväxt i London. Men inte bara det. The painter är kort och gott målaren. Och det är just vad han är. Ibland ger han bostäder ny lyster, ibland bedrar han oss med sina trompe l'œil-målningar på fasader och väggar. Han lurar ögat så till den grad att betraktaren är på väg att fatta om paraplyet, golfklubban eller rätta till den sneda tavlan.

- Många har blivit blåsta och skrattat åt det. Ett oförargligt sätt att göra livet lite glatt, säger Kirke Ralph.

Muralmålningar

Hans målningar finns här och var i Laholm. Men han har också engagerats utanför stadens gränser. På köpcentrumet Flygstaden i Halmstad har han gjort en muralmålning på 50 kvadratmeter intill Maxi. Livsmedelskedjan har också engagerat honom för tio andra muralmålningar från Trelleborg till Jönköping. Och snart bär det av till Göteborg. Här har Handelsakademin beställt en muralmålning.

Konstnär

Kirke Ralph har även tidigare uppmärksammats för sitt måleri. För tre år sedan fick han Hushållningssällskapets pris på 15 000 kronor som utdelades under mottot ”konst åt folket.”

- Det var en bekräftelse och ett erkännande för mitt konstnärskap. Sedan dess kan jag säga att jag är en konstnär, säger Kirke Ralph.

Han är dock ingen människa som förhäver sig. Få är så omtänksamma som Kirke Ralph.

I bokhandeln

Om något år ligger han också på bokhandelsdiskarna. Egentligen skulle han redan legat där, men företaget som ska formge boken har inte hunnit med alla åtaganden.

- Och jag kan ju inte skynda på dem, säger han och tänker på sitt företagsnamn, No stress måleri.

Motiveringar till pristagarna

Dekorationsmålaren Kirke Ralph som med sina underfundiga illusioner lurat många ögon och spridit mycket glädje bland såväl bofasta som besökare i staden.

Idrottsföreningen Friskis&Svettis Laholm med en målmedveten satsning har Friskis&Svettis skapat nya möjligheter – allt fler laholmare ”jympar” och mår väl i Laholms nya hälsokälla.
I lustfyllda träningspass med inspirerande ledare blir leendet drivkraften till en bättre folkhälsa.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan granskad den 22 juli 2010