JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2009 / Unga dominerar inflyttning

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Unga dominerar inflyttning

Publicerad 10 juni 2010

Unga dominerar. För första gången på länge dominerar de unga infyttningen till Laholms kommun.

Antalet invånare i Laholms kommun har aldrig varit högre än nu. Lägg därtill att de unga dominerade nettoinflyttningen under årets sex första månader. SCB:s senaste befolkningssiffror är därför riktigt positiva för kommunen.

Fram till och med juni ökade befolkningen med 94 personer till totalt 23 352 invånare. I ett historiskt perspektiv är det inget konstigt att antalet kommuninvånare ökar under årets första sex månader. Tvärtom. Så brukar det vara. I det avseendet faller således de nya siffrorna in i bilden, men det positiva är att nettoinflyttningen – fler flyttar in än ut - till Laholms kommun är högre än på flera år.

Unga flyttar in

Än mer glädjande är att en stor del av de nya medborgarna är unga. Tidigare om åren har främst äldre valt att bosätta sig i kommunen. Nu dominerar de unga. Av nettoinflyttningen på 127 personer var så många som 100 under 40 år.

- Det är särskilt glädjande. Förvisso är alla nya medborgare välkomna till vår kommun. Men tidigare års utveckling, då främst äldre personer bosatte sig här, har lett till ett negativt födelsenetto, det vill säga att fler dött än fötts, säger planeringssekreterare Karl-Axel Jansson.

Lägre ökningstakt?

Han hoppas att utvecklingen håller i sig och att Laholms kommun blir en attraktiv kommun att bo i för alla ålderskategorier. Han påpekar dock att andra halvan av året kan få en lägre ökningstakt eftersom många studerande måste skriva sig på sin utbildningsort. Möjligen blir detta än mer påtagligt denna höst, när allt fler ungdomar väljer att studera vidare på grund av svårigheten att få jobb.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan granskad den 22 juli 2010