JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2010 / Laholmsmässan

Mässa med rekordmånga utställare

Publicerad 13 augusti 2010

Joakim Gunnarsson har haft bråda dagar inför laholmsmässans öppnande.

På fredagen öppnades den nionde Laholmsmässan med rekordmånga utställare. Drygt 160 utställare finns på plats under de tre mässdagarna.

Satsningen på hälsotorg, salutorg med närproducerad mat och föreningspresentation har bidragit till en allt bredare mässa som framför allt vänder sig till konsumenter.

Först när grindarna till mässområdet vid Lagaholmsskolan i Laholm slogs upp vid 13-tiden kunde mässgeneralen Joakim Gunnarsson slå sig till ro- åtminstone för en liten stund. Arbetsdagarna under de två senaste veckorna har sannerligen inte varit några åttatimmarspass. För att få alla pusselbitar på plats har dygnets timmar knappt räckt till.

Så visst har det märkts att mässan växt. Med 30 fler utställare jämfört med 2008 har det blivit än snärjigare att hålla samman alla trådar.

- Inför årets upplaga kändes det dock angeläget att komplettera tidigare mässor för att få än fler besökare. Med hälsotorget, salutorget och föreningspresentationerna hoppas vi att intresset stiger ytterligare, säger Joakim Gunnarsson.

På Laholmsmässans hälsotorg erbjuds besökarna olika former av massage.

Näringsidkare som på olika sätt sysslar med hälsa har nappat på möjligheten att visa upp sig, liksom företagare som tillhandahåller närproducerad mat. På Sparbanksvallen kan intresserade pröva på olika sju olika sporter.

Mässa i mässan

Många kom till Rekryteringsmässa för att finna nya jobb.I en av de stora hallarna håller rekryteringsmässan till. Lite av en mässa i mässan. Rekryteringsmässan från 2008 är tillbaks , nu med ett tematiskt innehåll. Fredagen var vikt för rekrytering. Här fanns utställare som söker personal till sina företag liksom arbetsförmedling och bemanningsföretag. Lördagen är vikt för utbildning med jobbcoacher, utbildare och folk från olika branscher på plats. Söndagen ägnas åt starta eget.

Laholms kommun är en av de stora utställarna. Denna gång är temat ”kommunen som samhällsbyggare”. Personal från olika kommunala verksamheter presenterar kommunens centrala roll för tillväxt och expansion.

Företagare möter konsumenter

Laholmsmässans ursprungliga inriktning är förstås fortfarande det bärande elementet. Det vill säga att vara en mässa där lokala företagare möter konsumeter och kan presentera sina produkter eller tjänster.

Dufvas bilvård är ett av dessa. För tredje gången har företaget monterplats.

- Medverkan på Laholmsmässan är en del av vår marknadsföring. Här ges goda möjligheter att visa och prata om våra produkter för alla intresserade. Samtidigt får besökarna ett ansikte på vilka som jobbar i företaget, vilket också är betydelsefullt, säger Lars-Åke Dufva.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 29 december 2011