JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2010 / Laxfisket slår rekord

Laxen nappar som aldrig förr

Publicerad 24 september 2010

Årets laxfiske i Lagan överträffar alla förväntningar. När säsongen är slut kan närmare 2 000 fiskar ha landats.

Laxfisket i Lagan slår alla tidigare rekord. Hittills har 1 764 fiskar landats varav ett knappt hundratal är öringar. Det innebär att 2008 års rekord redan passerats.
- Jag skulle inte bli förvånad om ytterligare 300 plockas upp från vattnet, säger Göran Axelsson, som krokat 20 fiskar i år.

Att laxen nappar som aldrig förr i Lagan har spritt sig vida omkring bland sportfiskare inom och utom landet. På fredagen kom en hel busslast förväntansfulla danskar i hopp om att få med sig en hel del fisk hem.

Göran Axelssons håv används flitigt.Många har lyckats, och allra bäst har det gått för en Skövdebo, som håvat in 24 fiskar.

Mycket vatten

Enligt Göran Axelsson beror årets fiskelycka på att laxgårdarna utmed kusten plockats bort samt det höga vattenflödet efter dagar med rikligt regnande.

Han sitter ofta vid åkanten och hjälper fiskarna med att håva in sina fångster. Håvan har han alltid inom räckhåll. På en liten papperslapp som förvaras i fickan noterar han hur många gånger håven använts för att plocka upp fisk.

Och det är inte få. 1 233 närmare bestämt.

I mitten av oktober är det slutfiskat för i år. Kanske har det då tagits mer än 2 000 laxar i Lagan.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 29 december 2011