JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2010 / "Matsafari"

"Matsafari" ska locka fler till kommunen

Publicerad 08 oktober 2010

Reino JacobssonSafari brukar förknippas med turer i exotiska nationalparker. Men det kan vara mycket mer än så. Och det behöver inte innebära resor till fjärran länder.
Lägg till ordet mat framför safari och resan blir betydligt kortare och inriktningen en annan.

Ett 20-tal landsbygdsföretagare slår nu mynt av intresset för mat och ordnar ”matsafari” i Laholms kommun. Turisterna söker sig främst till kommunen för att bada, åka skidor elller fiska lax. Få har styrt kosan hit en för en annorlunda matupplevelse. Framöver ska även detta locka besökande till kommunen.

Kommunens nye landsbygdsutvecklare och vikarierande turistchef, Reino Jacobsson, har grunnat på olika möjligheter för att fler ska vända blickarna mot kommunen. Han fastnade för mat.

Gemensam presentation

För några veckor sedan träffade han ett 20-tal sydhalländska matföretagare, som nappade på idén med gemensam presentation i en folder. Broschyren innehåller också karta med tips på turer som exempelvis Älska-vilt-turen, Skafferijakt, Fånga dagen eller Lust för utflykt.

Danskar kan vara en målgrupp för en kulinarisk minisemester, tror Reino Jacobson. Men det kan också vara folk från omlandet, som vill besöka landsbygdens många matställen, kaféer och gårdsbutiker.

- Med så många som 20 platser att besöka, finns det något för varje smak, säger Reino Jacobsson.

”Matsafarin” i kommunen presenteras redan i helgen i samband med matmässan ”Det goda livet” på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Senare i höst trycks även en dansk upplaga av broschyren, som finns med i Laholms monter på den stora danska turistmässan i januari nästa år.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 29 december 2011