JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2010 / Miljöpris

Vem får årets miljöpris?

Publicerad 28 september 2010

Matilda och Linus Nilsson byggde det första lågenergihuset i Laholms kommun. Initiativet ledde till att de fick miljöpriset 2008.

Att lyfta fram goda förebilder för miljön som med sina insatser skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle.
Det är vad Laholms kommun vill med sitt miljöpris. Nu är det dags att föreslå kandidater till 2010 års miljöpris. Senast den 1 november ska förslagen ha lämnats.

Utmärkelsen instiftades efter en motion i kommunfullmäktige och började delas ut 1989. Med undantag av några år har priset delats ut alltsedan dess. Det har gått till enskilda personer och föreningar som på olika sätt gått i bräschen för miljötänkande.

Byggde lågenergivilla

I fjol fanns ingen pristagare men väl året dessförinnan. Då blev Matilda och Linus Nilsson, Öahus, Våxtorp, uppmärksammade för bygget av sin villa utanför Våxtorp. Huset var den första miljöanpassade lågenergivillan i Laholms kommun.

- Inom miljöområdet behövs människor som går i bräschen för nytänkande och som vågar utmana traditionella lösningar. Matilda och Linus Nilsson var ett mycket bra exempel på detta, säger Kurt Persson, Agenda 21-samordnare i kommunen.

Deras så kallade passivhus har fått efterföljare. Kommersiella hustillverkare inom Laholms kommun har så smått börjat producera lågenergihus.

Alla kan lämna förslag

Nu är det dags att lämna förslag till årets miljöpristagare. Vem som helst kan lämna förslag på kandidater. Det enda kravet är att förslaget ska vara skriftligt. Kommunstyrelsen, som utser pristagare, har också möjligheten att lyfta fram kandidater.

Tiden för att lämna förslag till kandidater har utökats. Senast den 1 november ska dessa vara inlämnade till:

Kommunstyrelsen i Laholms kommun,
312 80 Laholm

Märk kuvertet "Miljöpris".

Läs mer om miljöpriset »

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 29 december 2011