JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2010 / Pristagare / Årets förening

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Golfklubb blev årets förening

Toril Ahlenbäck är en av eldsjälarna i Laholms golfklubb, som blev Årets förening 2010.

”Med eldsjälar och väl utbildade ledare satsar föreningen brett. I golfkul, bredd- och tävlingsgrupp trivs och utvecklas både pojkar och flickor. ”
Så lyder en del av motiveringen till att Laholms golfklubb utsetts till Årets förening 2010.

En av dessa eldsjälar är Toril Ahlenbäck, ordförande i elit- och juniorkommittén. Hon slår sig aldrig till ro med det som finns. Ständigt söker hon nya vägar för att locka fler barn och ungdomar till sporten.

- Många slåss om barnens och ungdomarnas gunst. Då kan inte vi vila på gamla lagrar utan måste leta nya vägar för att nå dem, säger Toril.

Golf för fritisbarn

Sagt och gjort. Till våren och hösten erbjuds 7-åringar som går på fritis att prova på golf vid fem tillfällen. Och 12-åringar får tio tränarledda tillfällen att prova på sporten utan att först ha tagit grönt kort.

Under några år har hon också vänt sig till elever i årskurserna 4-6 i kommunens västra delar. Hela klasser med lärare kommer till banan i Våxtorp för att lära sig golfens grunder.

Outsinlig arsenal

Entusiastiskt beskriver Toril Ahlenbäck golfklubbens många olika satsningar för att få fler unga spelare. Arsenalen tycks närmast outsinlig.

- Vi arrangerar också åtta veckors sommargolf, har bredd- och tävlingsgrupp och vintertid ordnas inomhusträning för att fila på svingen, berättar Tori, och fortsätter:

- Jag kan inte tänka mig något roligare än att jobba med barn och ungdomar. De ger mig så mycket tillbaka.

Summerar hon deltagarna i grupperna är närmare 100 barn- och ungdomar engagerade i sporten.

Under det gångna året har flera av dem gjort bra ifrån sig på tävlingar. Det har gällt såväl på Hallandstouren som i rikstävlingar. Kanske har de sporrats lite extra av klubbfostrade Fredrik Andersson-Heds framgångar på de internationella banorna.

Juryns motivering

Så här lyder den motiveringen till att Laholms golfklubb blev Årets förening:

Laholms golfklubb har sedan länge insett betydelsen av en bra barn- och ungdomsverksamhet. Med eldsjälar och väl utbildade ledare satsar föreningen brett. I golfkul, bredd- och tävlingsgrupp trivs och utvecklas både pojkar och flickor.

På Hallandstouren och i rikstävlingar har klubbens juniorer i år nått framskjutna placeringar Klubbfostrade Fredrik Andersson-Hed har nått än längre och fått Laholm att nämnas i golfens finrum.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 29 december 2011