JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2010 / Stort intresse för nytt boende

Stort intresse för nytt boende

Publicerad 06 maj 2010

Nytt hus. Lilla Idun Svensson och systern Eira flyttade nyligen in i nytt hus vid Glänninge i Laholm.

Intresset för att bygga ny bostad var stort när Laholms kommun bjöd in till informationsträff kring byggfrågor.
Ett 30-tal ”nybyggare”, politiker och tjänstemän samlades i Stadshuset i Laholm i början av maj för att diskutera och informera sig om aktuella spörsmål kring byggandet.

På mötet gavs svar på frågor kring bygglov och andra eventuella tillstånd. Det handlade exempelvis om anslutning till kommunalt vatten och avlopp eller egen va-anläggning på landet.

Tips och råd

Under kvällen gavs också tips och råd på hur man bygger energismart och miljövänligt för att få låga energi- och underhållskostnader under många år framöver.

Var finns då byggbara tomter i Laholms kommun? Markhandläggare Karolina Tuvesson redogjorde för kommunens tomtinnehav. Byggbara tomter finns i flertalet av kommunens tätorter. Däremot är det klent med kommunala tomter vid kusten. Här är det istället privata exploatörer som kan erbjuda nytt boende.

Intresse fanns också för att bygga utanför planlagt område. Hur detta boende bör utformas i samklang med naturen var också på tapeten under kvällen.

Många aspekter

- Att bygga nytt är ett av livets största beslut. Därför är det viktigt att söka information om och få svar på olika frågor kring byggandet när man ligger i startgroparna för sitt nya boende, säger miljö- och byggnadsnämndens ordförande Ove Bengtsson (C).

Efter kaffet gavs intresserade möjlighet att träffa ansvariga tjänstemän för bland annat planering, byggfrågor och markfrågor.

Charlotta Hansson ger råd och tips till

Chef informerade. Samhällsbyggnadschef Charlotta Hansson gav råd och tips till intresserade "nybyggare".

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 29 december 2011