JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2010 / Teknikcollege

Osbeck blev teknikcollege

Publicerad 03 september 2010

Osbecksgymnasiet i Laholm blev Hallands första skola som certifierades till tekikcollege.

Osbecksgymnasiet i Laholm blev första skola i Halland som certifierats till teknikcollege. Under högtidliga former med flagghissning och tårtkalas firades utmärkelsen av lärare, rektorer, elevrådsstyrelse, representanter från lokala företag, Region Halland och industrikommittén.

- Engagemanget i Laholm har varit jättestort. Alla har ställt upp för att skolan ska bli certificerad, säger Catarina Carlsson, projektledare på Region Halland.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Kent-Arne Andersson var stolt över certifieringen.Osbecksgymnasiets mångåriga koppling till näringslivet bidrog till att de fyra programmen, el, produktionstekniska, fordon och teknik förhållandevis snabbt fick utmärkelsen.

Ytterligare fem skolor i länet, Kattegattgymnasiet i Halmstad, K Y Mekatronik i Halmstad, Falkenbergs gymnasieskola, Peder Skrivares skola i Varberg, samt Halmstads och Varbergs praktiska, certifieras till teknikcollege.

Kvalitetsstämpel

Teknikcollege är en form av kvalitetsstämpel, som visar att kommuner och utbildningssamordnare tillsammans med industrin utvecklar utbildningar. Tanken är att samarbetet ska öka utbildningarnas attraktivitet bland ungdomar och vuxna.

Företagen har en nyckelroll i teknikcollege. Genom aktiv medverkan i styrgrupper är de med och utformar utbildningarnas inriktning samtidigt som de tillhandahåller praktikplatser, ordnar projektarbeten och sommarjobb.

Basen för teknikcollege är gymnasieskolans industri- och teknikprogram, men även andra program kan förekomma.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 29 december 2011