JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2010 / Ungdomar har fått egen hemsida

Ungdomar har fått egen hemsida

Publicerad 07 maj 2010

Under flera år har ungdomar i Laholms kommun önskat egen hemsida. Av olika skäl har projektet gått i stå. Men inte längre. För nu har ungdomarnas önskan förverkligats. Den 6 maj lanserades sidan.

Tanken på egen hemsida har poppat upp då och då. Men det var först under fjolåret som det blev verklig fart på tankarna. På ett öppet ungdomsforum lyftes frågan och snart gick ungdomarna från ord till handling. Inledningsvis var tanken att publicera sig under Laholms kommuns webbplats, men under projektets gång blev det allt tydligare att ungdomarna ville ha egen hemsida. Inte minst för att ge dem möjligheten att chatta.

Ungdomsforum anlitade därför Jim Cronquist som går på Oasbecksgymnasiet i Laholm. Inom sitt UF-företag programmerade han sidan efter de ungas önskemål.

Unga i kommunen kan nu lägga upp egna artiklar, se vilka aktiviteter som är på gång och även lägga upp egna i en kalender. Givetvis kan ungdomarna också chatta med kompisar, myndigheter och politiker.

- Sidan är långtifrån färdig men grunden är lagd. Nu kan ungdomarna själva utveckla och förbättra den, säger ungdomssamordnare Sofia Larsson.

Hon är också ansvarig utgivare för hemsidan. Som sådan agerar hon lite av polis och plockar bort inlägg som inte hör hemma på sidan

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 29 december 2011