JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Ängskullabarn vid havet

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Förskolebarn tog buss till havet

Publicerad 07 oktober 2011

Ängskullabarnen upptäckte att havet är en spännande lekplats.

Vid havet kan man göra mycket mer än bada och sola.
- Det vill vi visa barnen, säger Lotta N Gustafsson, som jobbar på Ängskulla förskola i Veinge. Med hjälp av allmänna kommunikationer åkte hon och ett tiotal 3-4-åringar en höstdag till Mellbystrand.

Just nu har förskolan vatten som tema. Innan de åkte hade de förberett sig väl, besökt biblioteket och lånat böcker om havet och via Internet letat fakta om det salta vattnet.

- Med faktasökning vid nätet ville vi visa att datorer kan användas till bra mycket mer än spel, säger Lotta N Gustafsson.

Åkte kollektivt

Hur skulle de då ta sig till stranden? Även det blev ett pedagogiskt inslag i utflykten. För ett år sedan började barnen och personalen prata om allmänna kommunikationer och åkte med buss till Laholm. Endast två av 19 barn hade då åkte med buss i linjetrafik.

Dynerna är utmärkta rutschkanor.- När vi började prata om hur vi skulle ta oss till havet kom ett av barnen på att vi kunde åka buss, för det hade vi ju gjort tidigare, berättar Lotta N Gustafsson, och fortsätter:

- Det är viktigt att vi pratar om och visar på olika möjligheter att ta sig till platser. Förhoppningsvis lär vi då barnen att använda allmänna kommunikationer när de blir större.

Dag att minnas

Utflykten till stranden blev en dag att minnas. Här hittade barnen snäckor och musselskal, flög med drake och åkte rutschkana i dynerna. Med bagaget hem fanns ett antal saltvattenfyllda flaskor vars innehåll ska analyseras på hemmaplan.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011