JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Byggklart i Allarp

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Byggklart för nytt stort bostadsområde

Publicerad 01 juni 2011

Det största bostadsområdet i Laholms kommun sedan slutet av 1980-talet är färdigt för exploatering. Och redan inom några veckor ligger den första begäran om bygglov på miljö- och byggnadsnämndens bord.

Det handlar om Allarp, bostadsområdet i södra Skummeslövsstrand som fullt utbyggt kommer att rymma närmare 1 000 personer.

På kommunfullmäktiges majmöte klubbades planförslaget, som medger en bebyggelse på cirka 450 bostäder, varav två tredjedelar uppförs som villor eller kedjehus.

Letade längs kusten

För cirka tre år sedan letade islänningen Gudjon Halldorsson efter attraktiva nya bostadsområden längs med kusten i södra Sverige. I Allarp, strax norr om länsgränsen till Skåne, fann han vad han sökte. Med promenadavstånd till havet, några stenkast från E 6 och den nya järnvägsstationen i Hemmeslöv i Båstads kommun, såg han områdets möjligheter.

Nu är planarbetet till ända vilket ”känns riktigt bra”, säger han. Härnäst handlar det om att sälja tomter och se byggkroppar växa fram.

- Det blir en verkligt spännande resa, säger islänningen, som lovar att minst en villa ska finnas på området före årsskiftet.

Visningsvilla

Den utfästelsen ser han själv till att infria. I samarbete med A-hus, som ingår i Derome-koncernen, uppförs en visningsvilla. Begäran om bygglov för denna skickas inom några veckor till Laholms kommun. Hålls tidsplanen gjuts bottenplattan under sommaren och senare i höst kommer huset på plats. I höst påbörjas också exploatering av gator och va för områdets första etapp.

Denna omfattar tomter för ett 40-tal villor. 20 av dem byggs i samarbete med A-hus medan resten släpps till enskilda intressenter.

- Eftersom planen medger olika utformning av husen uppnår vi på detta sätt önskad variation i bebyggelsen, säger Gudjon Halldorsson.

Många är intresserade

Han hyser inga tvivel om att området blir attraktivt. Närmare 50 intresseanmälningar har redan kommit in, och fler blir det ”när marknadsföringen intensifieras”, säger han övertygande.

Någon gång under 2012 är det dags att sätta spaden i jorden för det första flerbostadshuset. Då räknar han med att samarbete upprättats med något av de större byggföretagen.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011