JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / I en minut stod allt stilla i Laholm

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

I en minut stod allt stilla i Laholm

Publicerad 25 juli 2011

Offren och de drabbade i terrordåden i Norge hedrades med en tyst minut. Foto: Ann Katrin Norling, Hallandsposten

På Stortorget i Laholm höll kommunstyrelsens ordförande Per Asklund ett känslosamt och kraftfullt tal till de som mött upp på torget. Asklund beskrev sin medkänsla med de drabbade av terrordåden i Norge och uppmanande till att slå vakt om demokratin i vårt samhälle.

Det var många som valde att delta i den tysta minut som hölls för att hedra offren i fredagens bombattentat i Oslo och massakern på Utöya. Laholms kommun gick ut med en uppmaning att alla kommunala verksamheter skulle delta i tystnaden och på kommunens flaggstänger vajade flaggorna på halv stång.

– Vi flaggar på halv stång för att uttrycka vår sympati med det norska folket som drabbats av denna ofattbara tragedi, säger kommunchef Nils Danred.

Delar Norges sorg

För det norska samhället utgör händelserna under fredagen den svåraste påfrestningen sedan andra världskriget. Dådet lämnar människor i chock och sorg, men också en samhällsbildning som har visat upp några av sina absolut starkaste sidor i en svår stund. Från personal och privatpersoner med egna småbåtar i vattnen kring Utöya, till myndigheter och ledning under pågående kris klev de fram och behöll lugnet och fokuserade på det som skulle göras. Detta visar på styrka i ett öppet samhälle som terrorn försökte lamslå. - Terrorn kan aldrig hindra oss från att vara Norge, som den norske statsministern Jens Stoltenberg formulerade sig. Det öppna demokratiska samhället bär på en inre styrka som inte ska underskattas.

Kondoleansbrev till norsk vänort  

Tragedin i Norge ledde ockå till att kommunstyrelsens ordförande Per Asklund och kommunchef Nils Danred skickade ett kondoleansbrev till Laholms kommuns norska vänort, Volda.

De skriver:

”Laholms kommun och invånarna i Laholm vill framföra sina djupaste kondoleanser till hela det norska folket. Vi delar den sorg som drabbat Norge och det norska folket genom den ofattbara tragedin. Under den tysta minuten idag, den tjugofemte juli, går våra tankar främst till de som drabbats av terrorhandlingen och deras nära anhöriga och vänner.”

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011