Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Kommunberedning träffas i Laholm

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI har utfärdat klass 3-varning för Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen, ner till mynningen i havet

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

 

 

Laholm - kommunberedningens första träffpunkt

Publicerad 25 januari 2011

Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförandeKommunerna är en viktig del i det nya Region Halland. För att befästa rollen finns en särskild kommunberedning som leds av regionstyrelsens ordförande Gösta Bergenheim (M). Beredningens första möte, onsdagen den 26 januari, är förlagt till Laholm.

Region Halland är ensam om denna modell med en kommunberedning som bildar länk mellan regionens politiska organ och kommunerna. Motsvarande finns exempelvis inte i Region Skåne.

- Det är viktigt att regionen har ett nära samarbete med länets sex kommuner, poängterar den moderate ordföranden.

16 ledamöter

Kommunberedningen består av kommunstyrelsens ordförande och oppositionsråd från respektive kommun samt ordförande och oppositionsråd från regionstyrelsen respektive hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Förutom dessa 16 ledamöter ingår även kommuncheferna i gruppen. Deras roll är främst lyssnarens.

På mötena tas inga beslut och även om namnet, kommunberedningen, ger en bild av att ledamöterna bereder ärenden, så handlar det inte om detta.

Samarbetsorgan

- Det är ett samarbetsorgan som exempelvis kan diskutera lokaltrafik och vårdfrågor, som på ett eller annat sätt berör kommunerna. Genom att frågorna först diskuteras i detta forum förankras de lokalt i kommunerna, säger Gösta Bergenheim.

Under 2011 träffas kommunberedningen vid sju tillfällen. Mötesplatsen växlar mellan de halländska kommunerna. Först ut är alltså Laholm.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011