Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Pristagare på fullmäktigemöte

Pristagare på fullmäktigemöte

Publicerad 21 december 2011
Förstora bilden - Pristagare-2011.jpg

Mats Persson, Gösta Paulsson och Kjell-Evert Gunnarsson premierades på årets sista fullmäktigemöte för sina insatser.

Med kulturskoleelever på slagverk gavs årets sista fullmäktigemöte i Laholm en annorlunda inramning. Ett 10-tal slagverkare på Laholms teater inledde ceremonin med utdelning av kulturpris, miljöpris och pris till Årets förening.

Namnet på pristagarna är endast känt inom en trängre krets. På så sätt bibehålls spänningen kring denna årliga ceremoni, som med hjälp av fullmäktigeordföranden Thomas Jönsson (M) och kulturskolechefen Johan Hjert gavs en stilfull utformning med trevliga musikinslag.

Bakom scenens kulisser radade pristagarna upp sig. Först på scenen stod miljöpristagaren Gösta Paulsson, som driver slaktsvinsproduktion. T f kommunstyrelseordförande Erling Cronqvist (C) överlämnade en check på 10 000 kronor för lantbrukarens miljöinsatser på gården. Gösta Paulsson är kommunens förste lantbrukare med egen biogasanläggning.

Därefter klev företrädare för handbollsklubben Hök fram på scenen. Klubben tilldelades utmärkelsen Årets förening och mottog en check på 10 000 kronor, som överlämnades av kultur- och utvecklingsnämndens ordförande Elisabet Babic (M). Hon kallade också till sig kulturpristagaren Kjell- Evert Gunnarsson, som möttes av rungande applåder. När han fick belöningen på 10 000 kronor för sin 40-åriga dansgärning, var han nära att bjuda upp till dans med ordföranden. Så glad kände han sig när han stod på scenen och möttes av politikernas och åhörarnas entusiasm för den kulturinsats han förmedlat till sydhallänningarna, att lära dem dansa gammeldans och bugg.

Läs mer om miljöpristagaren »

Läs mer om Årets förening »

Läs mer om kulturpristagaren »

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 20 december 2011