JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Pristagare på fullmäktigemöte / HK Hök Årets förening

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

HK Hök Årets förening

Mats Persson är en av ledarna i Årets förening, HK Hök

”Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt.” Det är handbollklubbens Höks motto. 2011 blev klubben Årets förening i Laholms kommun.

- Vi månar om att alla som kommer till oss ska få spela handboll. Om de är bra eller mindre bra spelar ingen roll. Hos oss finns alltid en plats för ungdomarna, säger Mats Persson.

I en liten klubb är det dock inte så lätt att förverkliga. Ibland räcker inte årskullen till för att ställa ett lag på benen. Ibland är spelarna för många med påföljd att speltiden blir begränsad. För att lösa problemet har Laholmsklubben inlett samarbete med Team Drott i Halmstad. Med fler spelare i varje årskull skapas möjligheten för att bilda fler lag på olika nivåer, och ingen ställs utanför.

- Bra spelare hamnar i serier med svårare motstånd och de som inte tar en plats här kan spela i lite lättare serier, säger Mats Persson.

Fördelen är också att spelarna ges utvecklingsmöjligheter och kan vandra mellan lagen. Spelarna kan utvecklas i sin egen takt och samtidigt veta att de alltid har en plats i laget.

- Samarbetet gynnar både oss och Team Drott, som är angelägen om att bredda sin ungdomstrupp, säger Mats Persson.

Färskt samarbete

Trots att samarbetet är ganska färskt har det redan varit fruktsamt, bland annat på seniorsidan. Spelare som inte platsat i Team Drotts trupp har gått till HK Hök, som i sin tur släppt spelare till Halmstadsklubben. Ett givande och tagande som Mats Persson hoppas att handbollen i denna del av länet får en extra skjuts av.

Liksom många andra idrottsföreningar har HK Hök svårt för att hålla kvar ungdomarna i verksamheten när de når övre tonåren. Många intressen pockar på uppmärksamheten. Och även för dem som vill fortsätta med handboll är det inte alltid möjligt när gymnasiestudierna tar vid. Med samarbetet behöver det inte bli så. Laholmsungdomar kan gå på handbollsgymnasiet i Halmstad och träna med Team Drott på utbildningsorten

Svårt med tider

Intresset för handboll har ökat successivt i Laholms kommun. 90 ungdomar i åldrarna 6-16 år tränar regelbundet. Flickorna är dock inte så många, ett drygt 20-tal.

- Vi vill gärna växa, men det är svårt att få tider i Laholms inomhushallar. Därför tränar vi också i Skottorp. Det är inte helt lyckat, men kanske kan vi locka även Skottorpsungdomar till handbollen när vi finns på orten, säger Mats Persson.

Överraskades

Priset ”Årets förening” kom som en överraskning. Knappast någon i klubben väntade sig detta.

- Visst är det roligt att bli uppmärksammad av kommunen. Det är ett erkännade av vår verksamhet. Fick jag själv råda över pengarna skulle de användas för utbildning av våra unga ledare, säger Mats Persson.

Juryns motivering

"Målmedvetet och successivt har HK Hök byggt upp, breddat och utvecklat sin verksamhet.

Klubbens motto ” så många som möjligt, så länge som möjligt , så bra som möjligt” speglar en genomtänkt strategi och stärker handbollen i södra Halland."

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 20 december 2011