Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Laholmsfilm i Malmö

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI har utfärdat klass 3-varning för Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen, ner till mynningen i havet

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

 

 

Borgmästarefilm visades i Limhamn

Publicerad 01 april 2011

Kathinka Lindhe har gjort filmen om borgmästare Axel Malmquist.Med film om borgmästare Axel Malmquist, föredrag om Laholm som konstutflyktsmål, levande musik och halländsk tallrik - lax, pepparrot och ädelostpaj – drog Kathinka Lindhe till Sveriges första Bollywoodbiograf, som finns i Limhamn i södra Malmö.

Bollywood förknippas med filmindustrin i Bombay. Här görs ungefär 900 filmer per år. Flertalet innehåller dans- och sångnummer som blivit synonymt med Bollywoodfilmer.

Men Bollywood - vad har det med Laholm att göra?

- Biografen drivs av Alexander Olin, som komponerat musiken till min film om Axel Malmquist, berättar Kathinka Lindhe. Dessutom är jag uppvuxen i Limhamn. "Bian" där är min gamla matinébiograf.

Laholmsanknytning

Nästan 50 personer kom till den lilla biografen, många av dem med Laholmsanknytning.

De hade tagit realen i Laholm, deras föräldrar hade känt borgmästaren och de växte upp i Laholm. I filmen såg de många personer som de kände igen.

”Oj, där står ju svärfar och dirigerar kören,” sa Kjell Aage Nilsson.

Andra såg skolkamrater och lärare och Desirée Wetterlin fick se sig själv som prinsessa i Lagaholmsspelens barnspel.

De genuina Limhamnsborna, som tidigare inte visste något om borgmästaren i Laholm, plockade åt sig broschyrer om konstvandring i Laholm och lät sig väl smaka av såväl lax som film.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011