JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Laxfisket slog nytt rekord

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Laxfisket slog nytt rekord

Publicerad 18 oktober 2011

Laxfisket i Lagan blev det bästa någonsin med 3 500 landade fiskar.

Årets laxfiske i Lagan överträffade alla förväntningar. För vem trodde att fjolårets rekord på 2 500 landade laxar skulle kunna slås. Men det blev endast ettårigt.
När säsongen avslutades den 14 oktober hade sportfiskarna plockat upp 3 500 laxar.

Under de senaste veckorna har sportfiskarna stått med närmast armbågs lucka längs Lagans stränder i Laholm. Ty ryktet om de goda fångsterna har spritt sig vida ikring. Med åren har laxfisket utvecklats till landets bästa, mätt i antal upptagna fiskar.

Men att fjolårets siffra skulle ryka all världens väg, det var nog knappast någon som förutspådde. Att det blev så berodde möjligen på många sammanfallande faktorer: riklig vattenföring, Statkrafts ökade utsättning av laxsmolt och nya regler för laxfisket i havet.

Dagsrekordet för landad fisk nåddes i september. Då fanns dagar när det fångades upp till 90 fiskar. Merparten av laxarna har legat mellan fyra och sju kilo.

Många danskar

Andra sidan Öresund är intresset också stort för laxfisket i Lagan, inte minst efter flera inslag i dansk TV. Ett av dem filmades i fjol. Ett TV-team följde Steen Knudsens årliga gruppresor till fisket i Laholm. Inslaget visades tidigare i år.

- Säkerligen bidrog det till att danskarna var än fler i år. Dessutom medverkade vi på Feriemässan i Köpenhamn i början av året och berättade om vårt attraktiva fiske, säger turistchef Monica Fransson.

Att fisket drar mycket folk syns också i turistbyråns statistik över antalet gästnätter, där antalet danskklingande namn blir allt fler.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011