JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Manifestation drog många

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Manifestation med 300 på Stortorget

Publicerad 31 maj 2011

Axel Wigforss (V) var en av talarna på manifestationen för trygghet i Laholm.

Närmare 300 laholmare kom till Stortorget på tisdagskvällen för att manifestera att de vill leva i en trygg och säker stad.
Från talarstolen underströks att alla måste dra sitt strå till stacken för att uppnå detta. Att det är allas ansvar.

Runt den lilla talarstolen vid Rådhuset samlades laholmarna för att lyssna till korta anföranden om trygghet och vad som kan och bör göras för att alla ska känna sig säkra i bostaden och på gatorna.

Denna kväll var det inte de mest offentliga personerna som klev upp på podiet. I rampljuset stod istället politiker och företrädare för närings- och föreningslivet som inte hörs och syns så ofta samt en ”vanlig målare”. För denne ”vanlige målare”, Kirk Ralph, var det också första gången han höll ett offentligt tal. Han, liksom Lars-Göran Persson, vd på Laholms sparbank, underströk att hög ungdomsarbetslöshet är ett allvarligt bekymmer och kan vara en orsak till att ungdomar hamnar utanför.

- Arbete ger identitet, och det är något vi alla behöver för att fungera på ett bra sätt i samhället, sa Kirk Ralph.

Erbjuda praktikplatser

Den tråden knöt också Lars-Göran Persson an till och uppmanade företagen att ta sitt ansvar genom att erbjuda praktikplatser åt arbetslösa ungdomar. Han uppmanade också åhörarna att vara självkritiska och ställa sig frågan: ”När gjorde jag något för att hjälpa andra tillrätta?”

Axel Wigforss (V) betonade att det är allas ansvar att Laholm åter ska upplevas som en trygg och säker stad. För att nå dithän ville Miljöpartisten Lena Angviken se mer av engagemang med innebörden att alla barn är allas barn och mindre av dagens inställning: våra barn och andras ungar.

- Ser man barn på glid som riskerar att hamna fel, är det viktigt att bry sig, att våga markera och att säga ifrån. För jag tror inte att något barn vill känna att omgivningen är rädd för barnet, sa hon.

Röda Korset företrädare Lars-Göran Wallin framhöll föräldrarnas roll för att skapa lugna och trygga barn samtidigt som han också betonade allas betydelse för att nå dithän. Han gjorde det med att citera ett afrikanskt ordspråk. ”Det krävs en by för att uppfostra ett barn.”

Nöjda

Initiativtagarna till manifestationen, Mikael Kahlin (M) och Margareta Jonsson (FP), var mycket nöjda med uppslutningen.

- Det finns ett stort engagemang i denna fråga. Det visade inte minst uppslutningen denna kväll, sa de båda, innan de lämnade Stortorget för fullmäktigemötet på Laholms teater.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011