JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Manifestation för trygghet

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Manifestation för trygghet

Publicerad 20 maj 2011

Socilnämndens ordförande, Mikael Kahlin (M).En trygg stad och en trygg kommun.
Det manifesteras på Stortorget i Laholm tisdagen den 31 maj. Med korta anföranden på temat trygghet för alla medborgare äntrar lokala politiker samt företrädare för närings- och föreningslivet podiet för att manifestera budskapet.

- Jag hoppas att vi blir många på torget denna kväll, såväl ungdomar som vuxna, säger Mikael Kahlin (M), ordförande i socialnämnden.

Under de senaste månaderna har media skrivit och rapporterat om inbrott, ökad skadegörelse och om medborgare som känner sig allt mer otrygga när de vistas utomhus. Laholm har oftast stått i fokus för beskrivningen, men även på andra håll i kommunen finns liknande tendenser och upplevelser.

Vida spridd

Det fick bland annat kommunrådet Per Asklund (M), Mikael Kahlin och Margareta Jonsson (FP) att ta initiativ till gemensam manifestation för en tryggare stad och kommun. Inställningen att något måste göras för att vända utvecklingen visade sig vara vida spridd. Samtliga tio partier i kommunfullmäktige samt Röda korset och Svenska kyrkan står nu bakom manifestationen. Och fler kan det bli.

- Vi ser gärna att fler från föreningslivet sluter upp, säger Mikael Kahlin, och betonar att manifestationen inte riktas mot enskilda grupper. Det handlar om trygghet, för alla.

Facebook-grupp

Han hoppas att arrangemanget på Stortorget samlar många kommuninvånare och gärna ungdomar. För att få bredast möjliga uppslutning ska även en Facebook-grupp öppnas, en kanal som många ungdomar använder för att kommunicera.

Att det behövs en manifestation för en tryggare stad och kommun är inget gott omen, men ibland fordras okonventionella grepp för att vända en utveckling.

- Långsiktigt måste det nämndsövergripande arbetssättet utvecklas än mer för att undvika människors känsla av utanförskap. Det måste vi alla hjälpas åt med, betonar Mikael Kahlin.

Manifestationen inleds klockan 18.30, en halvtimme före kommunfullmäktiges sammanträde den 31 maj.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011