JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Ny verksamhetschef

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Ulf Mattsson - ny verksamhetschef i Laholm

Publicerad 19 maj 2011

Ulf Mattsson blir ny verksamhetschef i Laholms kommunVid halvårsskiftet får Laholms kommun en ny verksamhetschef, 50-årige Ulf Mattsson som i dag är utvecklingsledare på Region Halland.
I kommunen är han redan ett känt ansikte, och främst då inom skolans värld. Som ”pappa” till företagsamt lärande var han ofta i Laholm under den tid projektet pågick.

Nu ska han axla det utan jämförelse bredaste verksamhetsområdet i kommunen, kultur- och utvecklingsnämndens domän. Under nämndens paraply ligger kultur- och fritidsfrågor, arbetsmarknads- och näringslivsfrågor, turism samt ungdomsgymnasiet och vuxenutbildningen. Men Ulf Mattsson räds inte uppgiften.

"Kan inte känna till allt"

- Som chef kan jag omöjligen känna till allt. I organisationen finns många duktiga medarbetare som har en helt annan detaljkunskap, och den förlitar jag mig på. Min roll blir främst att leda verksamheten samt ta initiativ till och upprätta väl fungerande samarbetsformer mellan de olika verksamheterna, säger han och fortsätter:

- Politikernas önskemål är också att få igång detta arbete, och de betonar att samverkan är en viktig del av kommunens övergripande vision. Och det är en uppgift som jag är övertygad om att ro iland, inte minst med tanke på tidigare erfarenheter av genomförda förändringar.

Jobbat inom besöksnäringen

Flera områden har han dock redan ”nosat på”, ja i en del fall betydligt mer än så. Under större delen av 1990-talet jobbade han inom besöksnäringen i Österrike och när han i början av 2000-talet knöts till Region Halland var det som gymnasielärare på Munkagårdsskolans naturbruksprogram. Här väcktes idén om företagsamt lärande i skolans värld. Det ena gav det andra och 2004 blev han projektledare för att genomföra synsättet i länets alla skolor. Ofta styrdes stegen till Laholms kommun där i stort sett alla skolor anammade idén och på olika sätt införde den i undervisningen.

- Min poäng var att företagsamt lärande skulle genomsyra hela skoltiden, från förskola till gymnasieskola. Där ligger Laholm bäst till av länets kommuner, säger Ulf Mattsson.

Rik på erfarenheter

Under det senaste året har han jobbat med besöksnäringen inom Region Hallands ramar. Dessförinnan var han utvecklingsledare för entreprenörsskap och nyföretagande. Erfarenheter som också kommer till pass som verksamhetschef för kultur- och utvecklingsnämnden.

Turismen kan utvecklas

Förvisso dras tusentals turister till Laholms kommun varje år, men Ulf Mattsson är övertygad om att skaran kan bli än större. Med ett mer utvecklat samarbete mellan de många företagarna inom besöksnäringen tror han att betydligt fler skulle välja att turista i kommunen.

- Kommunen har fantastiska förutsättningar att göra betydligt mer av turismen, säger han.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011