JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Pris på bok- och biblioteksmässa

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Pris till Laholmsbibliotekarier

Publicerad 23 september 2011

Bibliotekarierna Lena Angviken, Marie Erge, Lena Berg och t f bibliotekschef Johan Hjert prisades för sina idéer om bättre marknadsföring av biblioteksverksamheten.

På bok- och biblioteksmässans första dag mottog företrädare för biblioteken i Laholm, Hylte, Vallås i Halmstad och Onsala i Kungsbacka, Greta Renborgs pris för god marknadsföring av verksamheten.

- Ni har plöjt marken för hur landets bibliotek kan marknadsföra sig på ett bättre sätt. Med era insatser skapas goda förebilder för kolleger runt om i landet, sa Inga Lundén, ordförande för Svensk biblioteksförening.

Allmänheten har inte tillträde till bok- och biblioteksmässans första dag, som är reserverad för personer i biblioteks-, förläggar- och publicistbranschen. Ändå är det ganska trångt i gångarna på Svenska Mässans lokaler i Göteborg. Här har Svensk biblioteksförening alltid en väl framskjuten plats. Från dess podium delas årligen ut olika priser bland annat Greta Renborgs pris. Inom biblioteksvärlden var hon en stor profil där hon drog en särskild lans för marknadsföring av verksamheten.

"Synliggör biblioteket"

I hennes anda startade Regionbibliotek Halland sitt projekt ”Synliggör biblioteket – identitet, image och profil”. Under åren 2009 och 2010 deltog de fyra halländska biblioteken i detta och gjorde det med sådan framgång att Svensk biblioteksförening i år tilldelade dem Greta Renborgs pris.

Med kolleger från de egna arbetsplatserna och företrädare för många andra bibliotek runt det väl belysta podiet klev pristagarna upp på scenen. Förutom blomsteruppvaktning utdelades även en check på 25 000 kronor till Regionbibliotek Halland.

- Det är verkligen roligt att projektet tilldelats Greta Renborgs pris, säger Marie Erge, bibliotekarie i Laholm.

Stort engagemang

Många har engagerats i projektet, berättar hon, och på olika sätt hjälpts åt för att marknadsföra verksamheten. Mycket av detta har satt tydliga avtryck på bibliotket i Laholm som exempelvis bättre exponering av olika medier, temaskyltning av böcker och satsning på nya möbler för att öka trivseln i lokalerna.

- Vi finns också på Facebook, som kan vara en bra kanal för att nå nya grupper av låntagare med exempelvis tips på böcker, säger Marie Erge.

Laholms bibliotek har även tidigare uppmärksammats på Bok- och biblioteksmässan. Biblioteket utsågs till ”Årets bibliotek” 1986. Då hade verksamheten precis slagit upp portarna efter flytten från nuvarande Kyrkans hus i Laholm

Som vanligt var Björn Hellberg på Bok- och biblioteksmässan.God ambassadör

Däremellan har Laholm getts gott renommé genom Björn Hellberg. Mellan sitt idoga signerade av ständigt nya böcker passar han alltid på att tala väl om sin stad och kommun. I mer än 20 år har stått på mässan och givetvis är han också där i år.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011