JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / "Säljer" Laholm på mässa

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Laholm marknadsförs på dansk turistmässa

Publicerad 08 februari 2011

Lagan är Sveriges bästa laxvatten. Efter turistmässan i Köpenhamn hoppas personalen på turistbyrån att det ska få än fler danskar att söka sig hit.

Tusentals danskar söker sig årligen till Laholms kommun. Framöver ska det bli än fler. Den effekten hoppas turistbyrån i Laholm uppnå efter marknadsföring av kommunen på turistmässan ”Ferie” i Köpenhamn den 11-13 februari.
- Vi vill nå den aktiva danska familjen som söker ett intressant och varierat friluftsliv och de som vill ha matupplevelser, säger turistsamordnare Maria Nilsson.

Tillsammans med Laholms laxfiske och Falkenbergs turist åker företrädare för turistbyrån i Laholm till turistmässan, som inleds på fredag.

Här ska laholmarna, bland annat, få än fler fiskeintresserade att välja Laholm och Lagan, Sveriges bästa laxfiske. I år kommer också sportfiskarna att kunna boka fiske on line via ett bokningssystem, som är kopplat till Laholms kommuns hemsida.

- Med detta system kan man i lugn och ro boka hemifrån. Därmed ökar också tillgängligheten, säger Maria Nilsson.

Matsafari

En annan nyhet på turistmässan är marknadsföringen av ”Matsafari runt Laholm”. Lagom till förra höstens mathelg på Tjolöholm framställdes en särskild folder med tips på alla matställen, små och stora, i kommunen. Nu är den översatt och tryckt på danska.

Matsafarin är ett landsbygdsprojekt som omfattar ett 20-tal företag. Syftet är att besökare ska åka runt och njuta av företagens många delikatesser - och köpa deras produkter.

På turistmässan i Köpenhamn medverkar två av företagen som deltar i projektet, Olssons Vilt i Timmershult, Knäred, och Dönardalens delikatesser, Våxtorp. Personalen på turistbyrån kommer också att ta med smakprover från andra matsafari-företag.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011