Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / "Säljer" Laholm på mässa

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI har utfärdat klass 3-varning för Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen, ner till mynningen i havet

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

 

 

Laholm marknadsförs på dansk turistmässa

Publicerad 08 februari 2011
Förstora bilden - Lax3.jpg

Lagan är Sveriges bästa laxvatten. Efter turistmässan i Köpenhamn hoppas personalen på turistbyrån att det ska få än fler danskar att söka sig hit.

Tusentals danskar söker sig årligen till Laholms kommun. Framöver ska det bli än fler. Den effekten hoppas turistbyrån i Laholm uppnå efter marknadsföring av kommunen på turistmässan ”Ferie” i Köpenhamn den 11-13 februari.
- Vi vill nå den aktiva danska familjen som söker ett intressant och varierat friluftsliv och de som vill ha matupplevelser, säger turistsamordnare Maria Nilsson.

Tillsammans med Laholms laxfiske och Falkenbergs turist åker företrädare för turistbyrån i Laholm till turistmässan, som inleds på fredag.

Här ska laholmarna, bland annat, få än fler fiskeintresserade att välja Laholm och Lagan, Sveriges bästa laxfiske. I år kommer också sportfiskarna att kunna boka fiske on line via ett bokningssystem, som är kopplat till Laholms kommuns hemsida.

- Med detta system kan man i lugn och ro boka hemifrån. Därmed ökar också tillgängligheten, säger Maria Nilsson.

Matsafari

En annan nyhet på turistmässan är marknadsföringen av ”Matsafari runt Laholm”. Lagom till förra höstens mathelg på Tjolöholm framställdes en särskild folder med tips på alla matställen, små och stora, i kommunen. Nu är den översatt och tryckt på danska.

Matsafarin är ett landsbygdsprojekt som omfattar ett 20-tal företag. Syftet är att besökare ska åka runt och njuta av företagens många delikatesser - och köpa deras produkter.

På turistmässan i Köpenhamn medverkar två av företagen som deltar i projektet, Olssons Vilt i Timmershult, Knäred, och Dönardalens delikatesser, Våxtorp. Personalen på turistbyrån kommer också att ta med smakprover från andra matsafari-företag.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 december 2011