JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2011 / Satsning på familjen

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Folkhälsoråd satsar på familjen

Publicerad 17 mars 2011

Med ett välutvecklat "rotsystem" stärks familjen.

- Det är viktigt att familjen mår väl för att våra barn och ungdomar också ska göra det.
Det underströk Janet Harrysson, folkhälsoutvecklare i Laholm, när hon tillsammans med Folkhälsorådet i Laholm presenterade rådets satsning, ”Familjeår 2011”.

janet harrysson, folkhälsoutvecklare i Laholm.På olika sätt ska Folkhälsorådet främja kommuninvånarnas hälsa och välbefinnande. Ett av de prioriterade målen är barnens och de ungas hälsa. Därmed hamnar familjen i mångt och mycket i fokus.

Särskilt tre områden anses viktiga för familjens välmående: parrelationen, föräldrarollen och att göra saker tillsammans. Under året ges familjerna tips på vad man kan göra för att stärka familjen och vart man vänder sig när låsningar uppstår och professionell hjälp behövs.

- Syftet är inte att hitta på en massa nya aktiviteter. Istället handlar det främst om att visa vad som redan finns och görs. Därför kommer vi att vända oss till bland annat föreningar, företag och butiker och få dem att lyfta fram en aktivitet eller produkt som lämpar sig för familjen, säger Janet Harrysson.

Kommunstyrelsens ordförande Per Asklund (M) hoppas att de nappar på detta och tar fram ett familjeårserbjudande.

Information på webbplatsen

En annan viktig länk i satsningen är Laholms kommuns webbplats. Här finns en hel del information att hämta om de tre områden som lyfts fram. Det handlar exempelvis om hur man håller kärleken vid liv, var man kan träffa andra föräldrar och goda idéer om samvaro tillsammans med sina barn eller barnbarn.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: GEJ
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 28 december 2011