Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Blå Ängeln stänger

Blå Ängeln stänger

Publicerad 27 juni 2012
Förstora bilden - Blå_angeln_2012_06_26.jpg

Hanan Darwish, Margrethe Hjörleifs, Anette Larsson och Annette Hagman jobbar på Blå Ängeln i Laholm.

Otillgänglig lokal och för få deltagare. Det är skälen till att Blå Ängeln stänger sin second hand-butik i Laholm.

- Eftersom entrén ligger några trappor ner från gatan är det omöjligt att anpassa ingången för personer med funktionshinder, säger Pernilla Holte enhetschef inom socialpsykiatrin i Laholms kommun.

I mer än tio år har Blå Ängeln, som drivs av socialnämnden, hållit till i hörnet Storgatan-Vingesgatan. Här får man 70 procent på inlämnade artiklar när de säljs i butiken. En affärsidé som gett bra skjuts åt verksamheten under alla år. Att stänga affären när den går bra ”känns därför konstigt”, resonerar Pernilla Holte.

- Men självklart måste kommunala verksamheter vara tillgängliga för alla. Därför stänger vi affären den 16 augusti. Förhoppningsvis hittar vi så småningom en bättre affärslokal.

Kommer ej i kläm

I affären jobbar personer med psykisk ohälsa eller människor som har svårt att få fotfäste på den ordinarie arbetsmarknaden. Under senare tid har det dock blivit svårare att rekrytera intresserade för verksamheten, vilket också bidrar till att butiken stängs. Nuvarande personal kommer emellertid inte i kläm utan erbjuds andra aktiviteter.

Kunder som har innestående pengar för försäljning av inlämnade artiklar ombeds ta kontakt med Blå Ängeln för att få ut sina kontanter.

När affären stänger överlämnas lagret till Emmaus i Halmstad.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: PXK
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 27 juni 2012