Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Förmöte inför upphandling

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Stor upphandling för besöksnäringen

Publicerad 14 augusti 2012

Linda Andersson driver lanthotellet Lögnäs gård.I höst upphandlas ett av landets största boende- och konferensavtal. För att vara med på vagnen krävs förstås en del pappersarbete.
- Visst är det så, men vill man ha snurr på sin verksamhet utanför sommarsäsongen är det viktigt att vara med, säger Linda Andersson, som driver lanthotellet Lögnäs gård utanför Vallberga.

Hon är en av fyra företagare inom besöksnäringen i Laholms kommun som för närvarande har avtal med kommunen. Vid årsskiftet löper detta ut och ska ersättas av nytt. Inför kommande upphandling ordnas ett förmöte den 24 augusti på vandrarhemmet i Laholm.

- Vi redogör för upphandlingen och hur denna går till, men framför allt vill vi få synpunkter från besöksföretagarna på vad ett boende- och konferensavtal bör innehålla, säger Ellinor Löfving, upphandlare på Laholms kommun.

Laholms kommuns upphandlare, Ellinor Löfving.Kommande avtal blir ett av landets största inom näringen. Upphandlingen omfattar nämligen, förutom Laholms kommun och Laholmshem, även Halmstads, Falkenbergs samt Varbergs kommun och dessa kommuners bolag, Högskolan i Halmstad och Region Halland.

- Finns ett avtal vet kunden vad som gäller och beställningen underlättas inte minst när det gäller faktureringsrutiner. Och för företagaren öppnas dörren till att göra affärer med offentlig sektor, som är en av de större aktörerna på marknaden, säger Ellinor Löfving.

Linda Andersson understryker också att avtal ger helt andra möjligheter att stärka och bredda sin verksamhet.

- Kommuner och andra offentliga verksamheter utanför regionen sneglar oftast på listor över vilka företagare som har avtal när de planerar konferenser med boende.

Så för min del är det viktigt att hänga på även om det tar sin tid att lämna in underlag inför upphandlingen, säger hon.

Förmöte

Som ovan nämnts ordnas förmöte på vandrarhemmet i Laholm, fredagen den 24 augusti klockan 9. Anmälan ska göras senast den 22 augusti till Medborgarservice på telefon 0430-156 00 eller via e-post: medborgarkontoret@laholm.se

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: LGK
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 14 augusti 2012