Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Försenat öppnande

Renovering av simhall tar längre tid

Publicerad 16 augusti 2012
Förstora bilden - Andy_Marshall_2012-08.jpg

Renoveringen av simhallen har dragit ut på tiden. Först den 22 september kan badmästare Andy Marshall öppna anläggningen.

Den 3 september skulle entrédörren till Folkhällsocentrum i Laholm ha öppnats efter sommarens omfattande renovering i och kring två av bassängerna. Tidsplanen håller emellertid inte. Först den 22 september öppnar anläggningen.

- Naturligtvis beklagar vi förseningen, men det är bättre att ta smällen nu än att behöva komma tillbaks efter några år och än en gång hålla stängt för att åtgärda läckage kring bassängerna, säger avdelningschef Christer Johansson.

Stort problem

Simhallen i Laholm, som är en del av Folkhälsocentrum, byggdes i mitten av 1970-talet. Liksom andra anläggningar från denna tid är läckande bassänger ett stort problem. I Laholm handlar det om den stora bassängen och mellanbassängen. I källaren ses resultatet – friliggande armeringsjärn och vittrande betong.

För att åtgärda detta stängdes anläggningen den 8 juli. Omedelbart därefter påbörjades renoveringen. Golvet runt de båda bassängerna har bilats upp, spacklats och försetts med vattentätt skikt. PVC-matta har lagts i den stora bassängen, vilket även mellanbassängen ska täckas med.

Planen var att åter öppna anläggningen den 3 september. Det visade sig vara alltför optimistiskt.

- Renoveringen har tagit längre tid än beräknat, men det viktigaste är att arbetet görs rejält för att undvika framtida problem, säger Christer Johansson.

Öppna utebad

Som en följd av förseningen har säsongen för de temperade utomhusbaden i Knäred och Veinge förlängts till och med den 2 september. Vardagar har anläggningarna öppet mellan klockan 14 och 18 och under helgerna mellan klockan 10 och 18.

Renoveringen omfattar förvisso enbart simbassängerna men påverkar även annan verksamhet som bedrivs i Folkhälsocentrum. Därmed förskjuts säsongen även för bland annat gymmet och solariet, med ett undantag – simundervisning. I aktivitetsbassängen startar skolsimskolan den 3 september. En vecka senare, den 10 september, inleds även allmänhetens simskola.

Innehavare av års- och friskvårdskort kompenseras för förseningen av säsongen.

Källaren - nästa objekt

När de för besökarna synliga förändringarna färdigställts påbörjas etapp två av projektet – renoveringen i källaren. Denna del påverkar dock inte verksamheten, och tur är väl det eftersom insatserna här beräknas ta än längre tid.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 16 augusti 2012