Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2012 / Fritidshemmens dag

200 barn firade Fritidshemmens dag

Publicerad 08 maj 2012
Förstora bilden - Fritisdag_2012_nr1.jpg

Med plakat och ballonger samlades barnen på Stortorget i Laholm.

”Fritis är bäst, fritis är bäst”.
Talkörer från närmare 200 gälla barnröster hördes längs gatorna i Laholm och på Stortorget när barn från fem fritidshem i kommunen på tisdagen firade Fritidshemmens dag.

- Jätteskoj att gå i tåget, sa Julia Prouci, som tillsammans med övriga barn släppte ballonger framför Rådhuset.

Här formerade de sig också med egentillverkade plakat om fritis innan de fortsatte marschen längs Storgatan.

Den 8.e maj har i åtskilliga år varit vikt för Fritidshemmens dag. Ofta paraderade utklädda barn i bostadsområdena och här och var förekom också olika uppträdanden. För såväl barn som personal var det en viktig dag att visa upp sig och lyfta fram verksamheten för en bredare allmänhet.

Under senare år har emellertid firandet klingat av. Kanske beroende på att verksamheten alltmer har blivit en integrerad del av barnens och elevernas skolgång.

"I kläm"

- Ja, så känns det. Fritidshemmen har kommit i kläm gentemot andra verksamheter, anser Anna Backe, fritidspedagog på Våxtorps fritidshem.

Tillsammans med några andra fritidspedagoger i kommunen ville hon därför ge nytt liv åt Fritidshemmens dag. Samtliga fritidshem i kommunen bjöds in till arrangemanget i Laholm. Utanför Stadshuset samlades närmare 200 barn med egentillverkade plakat och ballonger i kommunens färger. Platsen för marschen mot torget var väl vald.

- Genom att samlas framför Stadshuset hoppades vi få extra uppmärksamhet från politiker och tjänstemän, och därmed tala om att vi finns och att vi gör ett bra jobb med barnen, sa fritidspedagog Annette Bolmgren.

Barnen samlades framför Stadshuset i Laholm.

Närmare 200 barn samlades framför Stadhuset i Laholm innan de marscherade till Stortorget.

Och de lyckades med sitt syfte. Flera tjänstemän från Stadshuset beskådade tåget liksom kommunstyrelsens ordförande, Thomas Jönsson (M). Bättre ”träffbild” än så kunde de knappast ha fått.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 8 maj 2012